Головна

Світ

Блаженніший Святослав прибув до Казахстану для участі в інтронізації о. Василя Говери

Субота, 14 грудня 2019, 19:48

img_20191214_135659

У суботу, 14 грудня 2019 року, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, прибув до Казахстану з душпастирським візитом, що триватиме до 16 грудня. Головна мета візиту Глави УГКЦ до Казахстану – участь в інтронізації апостольського адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії о. Василя Говери, яка відбудеться 15 грудня.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав прибув до Казахстану для участі в інтронізації о. Василя Говери

 

Глава УГКЦ: «На зустрічі з Патріархом Варфоломієм ми констатували, що для УГКЦ Вселенський Патріархат є Церквою-матір'ю»

Четвер, 03 жовтня 2019, 09:28

z_vartolomiem2Під час зустрічі з Патріархом Варфоломієм ми констатували, що для нашої Української Греко-Католицької Церкви Вселенський Патріархат є Церквою-матір'ю. І тому спілкування, діалог з Його Святістю Варфоломієм для нас є дуже важливим. Так само як і для Православної Церкви України. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква». Співрозмовником Глави УГКЦ був головний редактор LB.ua Олег Базар.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: «На зустрічі з Патріархом Варфоломієм ми констатували, що для УГКЦ Вселенський Патріархат є Церквою-матір'ю»

 

Папа і журналісти. Або про ключові цінності комунікації, яких не розуміє сучасний світ

Вівторок, 19 грудня 2017, 23:02

2068091_ArticoloЯ дуже люблю журналістів і захищаю свободу думки і слова як також і своє право говорити вільно. І навіть коли доля закинула мене у подойбічний світ прес-служб або навіть маркетологів, я все одно пам’ятаю, хто я, звідки, і для чого вчилась. І безкінечно повторюю про те, як важливо будувати чесну комунікацію.

І тому тепер знову із подивом спостерігаю чергову істерію заголовків, зокремо і в українських ЗМІ, щодо цілком безневинної, та й навіть надихаючої, промови Папи Франциска на зустрічі з католицькими журналістами в Римі. І пробую зрозуміти, як слова Папи, який сказав про те, що «місія журналістів є однією з найважливіших у сучасному світі» могли перетворитись на щось типу «журналистов осуждает не только Трамп, но и Папа»?

Add a comment

Читати далі: Папа і журналісти. Або про ключові цінності комунікації, яких не розуміє сучасний світ

   

Папа Франциск про вимоги й характеристики душпастирства покликань

Неділя, 03 грудня 2017, 22:38

ossrom127839_articolo_6Папа Франциск надіслав послання до учасників конференції «Душпастирство покликання й богопосвячене життя. Горизонти й надії», що проходить в Папському Університеті «Regina Apostolorum» від 1 до 3 грудня 2017 року. Цей захід в контексті приготування до наступного Синоду Єпископів на тему «Молодь, віра й розпізнавання покликання» організувала Конґреґація Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск про вимоги й характеристики душпастирства покликань

 

Християни покликані повернути Європі душу

Субота, 04 листопада 2017, 18:57

AP4202436_Articolo«Говорити про християнський внесок у майбутнє континенту означає, насамперед, запитати себе про наше завдання як християн сьогодні, на цих землях, настільки щедро сформованих вірою протягом віків. Якою є наша відповідальність в той час, коли обличчя Європи дедалі більше позначене плюралізмом культур і релігій, у той час, як християнство багатьма сприймається, як елемент далекого і чужого минулого», – цими словами Папа Франциск розпочав свої роздуми, промовляючи до учасників конференції «(Пере)осмислити Європу. Християнський вклад й майбутнє європейського проекту».

Add a comment

Читати далі: Християни покликані повернути Європі душу

   

Сторінка 6 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/