Головна

Світ

Заклик громадян Європи з нагоди виборів до Європарламенту у червні 2009 року

П'ятниця, 27 березня 2009, 18:03

Під час круглого столу в Брюсселі, 1 квітня цього року, члени європейської  робочої групи «Ініціативи християн Європи (ІХЄ)» (www.initiative-ixe.eu) представлять «Заклик громадян Європи з нагоди виборів до Європарламенту у червні 2009 року». У цьому документі християни різних конфесій пропонують шляхи подолання кризи та відповіді на виклики сьогодення завдяки більш об'єднаній, більш солідарній, більш відкритій до світу Європі. В Україні представником ІХЄ є Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету.

Add a comment

Читати далі: Заклик громадян Європи з нагоди виборів до Європарламенту у червні 2009 року

 

„Хто служить Богу, захищає його створіння”

Середа, 11 березня 2009, 20:03

З нагоди Великого посту 2009 року д-р Людвіг Шік, Архиєпископ Бамбергзький, звернувся до вірян, всіх людей доброї волі, а зокрема, до відповідальних у сфері політики зі спеціальним посланням на екологічну тематику.

 

Add a comment

Читати далі: „Хто служить Богу, захищає його створіння”

 

Міжнародна конференція визначила місію греко-католиків у 21 столітті – бути свідченням християнства та єдності

Вівторок, 10 березня 2009, 10:31

У м. Гамінгу (Австрія) 4-6 березня відбулася конференція, на якій йшлося про місію Східних Католицьких Церков в житті Вселенської Церкви. Серед 150 учасників було 17 єпископів (15 греко-католицьких), численні священики, провідні науковці, студенти та миряни з понад 20 країн світу. Як повідомив офіційний сайт Міжнародного теологічного інституту, організаторами конференції виступили: Міжнародний теологічний інститут в Гамінгу (Австрія), Інститут історії східного християнства, Католицький теологічний факультет Віденського університету та Український католицький університет.

Add a comment

Читати далі: Міжнародна конференція визначила місію греко-католиків у 21 столітті – бути свідченням християнства та єдності

   

Ватикан: туризм має бути етичним та "зеленим"!

Субота, 28 лютого 2009, 11:32

Туризм має бути "етичним, зеленим та відповідати якісним вимогам у всіх своїх галузях", констатує Папська рада душпастирства мігрантів та подорожуючих. "Зміни клімату становлять предмет великої турботи в глобальному вимірі. Вони є проблемою, яка стосується всіх нас, оскільки ми живемо в спільному домі, яким є для нас Земля".

Add a comment

Читати далі: Ватикан: туризм має бути етичним та "зеленим"!

 

Послання Папи Венедикта XVI на Великий Піст 2009 року

Четвер, 26 лютого 2009, 17:50

На початку Великого Посту, що є шляхом інтенсивнішого духовного приготування, Літургія пропонує нам три покутничі практики, які дуже близькі біблійній та християнській традиціям - молитву, піст та милостиню, щоб приготувати нас до кращого святкування Пасхи і, таким чином, досвідчити могутність Бога, Який, як почуємо під час Пасхального чування, «перемагає зло, змиває провини, повертає невинність грішникам, радість пригніченим, розвіває ненависть, покоряє могутніх, поширює згоду та мир». Цього року у моєму традиційному великопосному посланні прагну особливо призадуматись над цінністю і значенням посту. Великий Піст, зрештою, пригадує нам про сорок днів посту, які пережив Господь у пустині перед тим, як приступити до Своєї прилюдної місії. У Євангелії читаємо: «Тоді Дух повів Ісуса в пустиню, щоб диявол спокушав його. Він постив сорок днів і сорок ночей і нарешті зголоднів» (Мт 4,1-2). Як Мойсей, перед тим, як отримати Скрижалі Закону (пор. Єз 34,28), як Ілля, перед тим, як зустріти Господа на горі Хорив (пор. 1 Цар 19,8), також Ісус, молячись та постивши, приготовлявся до Своєї місії, початком якої була важка сутичка зі спокусником.

Add a comment

Читати далі: Послання Папи Венедикта XVI на Великий Піст 2009 року

   

Сторінка 51 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/