Головна

Світ

Італія: Триває боротьба за життя Еулани Енгларо

Неділя, 08 лютого 2009, 22:50

Протягом останніх днів італійське та світове суспільство перейняте подіями довкола життя італійки Елуани Енгларо, яка перебуває в комі, і якій, за рішенням суду, припинили живлення.

Add a comment

Читати далі: Італія: Триває боротьба за життя Еулани Енгларо

 

Будувати віру на майбутніх поколіннях

Понеділок, 26 січня 2009, 15:03

В переддень літургічної пам'яті Пратулинських мученників, 22 січня 2009 року у місті Холмі (тепер Che?m, Республіка Польща), в колишній українській греко-католицькій катедрі Різдва Пресвятої Богородиці Холмської Єпархії відбулося урочисте богослуження.

Впродовж шести років поспіль, завдяки доброзичливому ставленні місцевого латинського пароха о. Казимира Бовніка, апостольського протонотара, стає можливою участь представників УГКЦ у святковій відправі присвяченій українським мученикам багатостраждальної Холмської і Підляської землі - споконвічної української етнічної території, що в силу політичних обставин опинилася поза кордонами сучасної України. Цей величний храм, колись Української Церкви, а тепер базиліки під тією ж назвою Люблинської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви, що своїми розмірами перевищує Архикатедральний Собор Св. Юра у Львові, є віддавна паломницькою святинею.

Add a comment

Читати далі: Будувати віру на майбутніх поколіннях

 

Підсумок Послання Вселенського Архиєрея Венедикта XVI з нагоди Всесвітнього Дня мігранта та біженця

Неділя, 18 січня 2009, 16:26

Сьогодні, 18 січня 2009 р., Вселенська Церква вже 95 з черги раз відзначає Всесвітній День мігрантів та біженців. З цієї нагоди Папа Венедикт XVI скерував до вірних окреме послання. Оскільки триває відзначення Року святого Павла, тема цьогорічного папського звернення звучить: «Святий Павло - мігрант і Апостол Народів».


На початку свого послання Папа зазначив, що й святий Павло був вихідцем з єврейської емігрантської сім'ї, що проживала в м. Тарсі у Малій Азії, та був вихований у єврейській та греко-римській культурах. Будучи ревним послідовником традиції своїх предків і не відрікаючись від них, після зустрічі з Ісусом на дорозі до Дамаску, Савло без зволікання присвятив своє життя новій місії. Під проводом Святого Духа він усім звіщав Євангеліє, не дивлячись на національну чи культурну приналежність. Його життя та проповідь були спрямовані на те, щоб спричинитися до того, аби усі пізнали та полюбили Ісуса, адже у Ньому всі народи покликані стати одним Божим людом.

Add a comment

Читати далі: Підсумок Послання Вселенського Архиєрея Венедикта XVI з нагоди Всесвітнього Дня мігранта та біженця

   

Різдвяне послання Вселенського Архиєрея Венедикта XVI

Середа, 07 січня 2009, 13:19

«Божа благодать з'явилася спасенна всім людям» (Тит. 2,11).


Дорогі брати й сестри, цими словами апостола Павла відновляю радісну вістку Христового Різдва: так, сьогодні «з'явилася всім людям благодать Бога, нашого Спасителя!»

З'явилася. Саме це святкує сьогодні Церква. Божа благодать, багата добротою та лагідністю, вже більше не схована, а «з'явилася», виявилася у тілі, показала своє обличчя. Де? У Вифлиємі. Коли? За правління Кесаря Августа, під час першого перепису населення, про який згадує також євангелист Лука. І хто ж є її об'явителем? Новонароджений, Син Діви Марії. У Ньому об'явилася благодать Бога, Спасителя нашого. Саме тому це Дитя зветься Jehoshua - Ісус, що означає «Бог спасає».

Add a comment

Читати далі: Різдвяне послання Вселенського Архиєрея Венедикта XVI

 

Проповідь Святішого Отця Бенедикта XVI підчас нічної Меси в Урочистість Різдва Христового

П'ятниця, 26 грудня 2008, 21:04

Дорогі брати і сестри!
«Хто рівний Господу Богу нашому, що возсідає на престолі та споглядає вниз, на небо і на землю?! Саме такі слова лунають в одному з псалмів, коли ізраїльський народ прославляє, з одного боку велич Бога, а з іншого - його милосердну близькість до людей. Бог живе на висотах, а водночас, похиляється донизу... Бог є не осягнений, величний та незмірно перевищує нас.  Відстань здається безмежною - таке враження складається у людини , коли Творець всесвіту, Той, хто керує всім є десь дуже далеко, як це здається на початку. Однак, згодом здійснюється вражаюче відкриття: «Той, кому немає рівних, Котрий возсідає на висотах», саме Він і споглядає донизу. Він похиляється, Він бачить кожного. Таке споглядання Бога вниз - це щось набагато більше, ніж звичайний погляд з висоти. Для Бога дивитися - означає діяти. Коли Бог дивиться на мене, коли Він мене бачить, Він також змінює мене та оточуючий мене світ. Тому слова псалму звучать: «Бог підіймає з пороху злиденного...» своїм спогляданням донизу Він підіймає мене, Він ласкаво бере мене за руку і допомагає здійматися моїй власній особистості із прірви до вершин.

Add a comment

Читати далі: Проповідь Святішого Отця Бенедикта XVI підчас нічної Меси в Урочистість Різдва Христового

   

Сторінка 52 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/