Головна

Світ

«Україна ? це «житниця» Європи, яка має засіяти Західну Європу словом Христового Євангелія»

Понеділок, 30 жовтня 2017, 00:44

propovid_austriaУ сучасному світі є багато пустомовства, серед якого важко відшукати істинне Боже слово. Однак люди повинні докладати чимало зусиль, щоб воно стало на першому місці в їхньому житті. Саме тому ми маємо молитися за те, щоб український народ став «доброю нивою», на якій впаде Боже слово і принесе добрий плід.

Про це сказав сьогодні, 29 жовтня 2017 року, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у катедрі Пресвятої родини в Лондоні. Глава УГКЦ у ці дні перебуває у Великобританії з офіційним душпастирським візитом на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Add a comment

Читати далі: «Україна ? це «житниця» Європи, яка має засіяти Західну Європу словом Христового Євангелія»

 

Папа: «Ми будуємо вороже суспільство, не помічаючи цього»

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 18:11

2020424_ArticoloМогутність біотехнологій, що вже тепер уможливлюють немислимі раніше маніпуляції, ставить вражаючі запитання, а тому є невідкладним посилити студії та співставлення щодо наслідків такої еволюції суспільства в технологічному сенсі, аби опрацювати антропологічну відповідь, що буде на висоті цього епохального виклику. Думками про це Святіший Отець поділився, зустрічаючись у четвер, 5 жовтня 2017 р., з учасниками Загальної Асамблеї Папської Академії «За життя». Тема зустрічі, що включає також прилюдний семінар та відбувається у Ватикані від 5 до 7 жовтня, звучить: «Супроводжувати життя. Нові форми відповідальності в технологічній епосі».

Add a comment

Читати далі: Папа: «Ми будуємо вороже суспільство, не помічаючи цього»

 

Цікаві факти про образ Матері Божої з Гваделупи

Середа, 04 жовтня 2017, 09:46

1506251039_our_lady_of_guadalupe_4x6Походження та існування образу Матері Божої з Гваделупи є великою таємницею. Після багаторічних наукових досліджень для кожної неупередженої та відкритої на правду людини, стає очевидним, що цей образ є ділом самого Бога.

Не людською рукою створений

Візерунок силуету Матері Божої з Гваделупи розміщений на індіанському плащі (тільмі), який витканий із волокон кактусу агави. Тільма служила для різноманітних цілей: її використовували як плащ, а вночі як ковдру або як гамак для дітей. Полотнища з волокон агави використовували для виготовлення мішків та торбин. Цей різновид полотна після двадцяти років, від моменту виготовлення, підлягає цілковитому розпаду.

Add a comment

Читати далі: Цікаві факти про образ Матері Божої з Гваделупи

   

Папа Франциск: докори совісті – це симптоми спасіння

П'ятниця, 29 вересня 2017, 10:35

2015539_articoloНе потрібно боятись говорити правду про наше життя, усвідомлюючи наші гріхи, та сповідатись із них Господеві, просячи у Нього прощення.

Папа пригадав, що деякі із сучасників Ісуса були переконані, що Він – це Іван Христитель, який воскрес із мертвих, чи пророк Ілля, інші вважали Його одним із давніх пророків, що встав із мертвих. Цар Ірод не знав напевно, ким був Ісус, але відчував у серці, що Він не є звичайною людиною. І тут не йде мова про звичайну людську цікавість Ірода, але про докори сумління: він бажав побачити Ісуса, щоб заспокоїти свою совість. Цар вирішує заспокоїти своє сумління, яке йому докоряло смертю Івана Христителя, іншим злочином, йдучи на інше вбивство з причини страху.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: докори совісті – це симптоми спасіння

 

Євхаристійне чудо в Сокулці: гостія є серцевою тканиною вмираючої людини

Середа, 27 вересня 2017, 12:57

150642346Лабораторні аналізи підтвердили, що структура волокон серцевого м’язу та структура хліба переплітаються у спосіб, який неможливо відтворити людськими засобами.

Щодня на вівтарях католицьких храмів усього світу відбувається найбільше можливе чудо: перетворення хліба і вина на справжнє Тіло і Кров Христа.

Однак, коли ми приймаємо Причастя, ми можемо торкнутись його істинної природи лише нашою вірою, бо наші сенсори сприймають лише хліб і вино, які фізично не змінюються під час освячення.

Add a comment

Читати далі: Євхаристійне чудо в Сокулці: гостія є серцевою тканиною вмираючої людини

   

Сторінка 7 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/