Головна

Світ

Гаванська декларація зламала тишу у світі про війну в Україні, — Блаженніший Святослав

Четвер, 02 лютого 2017, 17:16

u_tРік тому зустріч Папи Франциска і Патріарха Кирила на Кубі та підписання спільної Декларації збурили українське суспільство. Якщо міжнародні журналісти та експерти називали це історичною унікальною подією, то в Україні настрої були куди песимістичніші, адже кілька пунктів Декларації, в яких йшлося про війну в Україні та діяльність Української Греко-Католицької Церкви, на думку багатьох, були настільки туманно прописаними, що їх інтерпретація залишила багато простору для проросійського трактування дійсності, як церковно, так і політично. 

Add a comment

Читати далі: Гаванська декларація зламала тишу у світі про війну в Україні, — Блаженніший Святослав

 

У Римі презентували Щоденник о. Василя Поточняка: «Він був світлом, особливим каганцем»

Понеділок, 23 січня 2017, 20:33

1ba6f013bУ Римі в актовій залі Собору Святої Софії відбулася презентація Щоденника о. Василя Поточняка, в якому він описував переживання своєї хвороби перед смертю.

Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян відзначив, що о. Василь дуже любив людей і свою рідну Турківщину. "Він мав грандіозні плани на життя. Він був в захопленні від нашої Церкви у Києві, коли туди приїхав, її розвитком загалом у Центральній і Східній Україні, - зазначив Голова ПМВ. - Чому він був популярний серед людей? Бо був автентичний, правдивий, мудрий, скромний. Він був світлом, особливим каганцем".

Add a comment

Читати далі: У Римі презентували Щоденник о. Василя Поточняка: «Він був світлом, особливим каганцем»

 

Світ ненавидить християн так само, як ненавидів Ісуса

Понеділок, 26 грудня 2016, 22:16

1111_beresteyska_uniya3056Цими днями Українська Греко-Католицька Церква згадує особливу і неординарну подію – 420 років від дня підписання Берестейської Унії. В засобах масової інформації можна знайти досить різнобічну оцінку цій події: є схвалення і позитивні відгуки такого історичного факту, а також є гостра і необдумана критика, інколи з боку осіб, які жодного відношення не мають до Церкви Христової. Нашу Церкву, інколи, навіть називають «унійною», що бере свій початок саме від Унії, підписаною 1596 року у Бересті, коли вона підтвердила свою єдність з Апостольським Престолом. Історики та церковні аналітики зуміють дати чи вже дали свої оцінки щодо цієї історичної події, а нас, як вірних Української Греко-Католицької Церкви, духовенство і миряни якої терпіли, а численні навіть віддали своє життя за вірність Єдиній Христовій Церкві, цікавить одне – єдність Церкви та її вірність заповітним словам словам Ісуса Христа: «Щоб усі були одно» (Ів 17,21).

Add a comment

Читати далі: Світ ненавидить християн так само, як ненавидів Ісуса

   

Святі Йосиф і Марія впроваджують нас у Різдвяне таїнство

Неділя, 18 грудня 2016, 20:29

ansa1124366_articoloПречиста Діва Марія допомагає нам зайняти поставу готовності прийняти Божого Сина до свого конкретного життя, а святий Йосиф спонукає завжди шукати Божу волю. Думками про це поділився Папа Франциск, присвятивши своє повчання перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 18 грудня 2016 р., «особам, які більше, ніж будь-хто інший, були залучені у таїнство» Божої близькості з людством.

Add a comment

Читати далі: Святі Йосиф і Марія впроваджують нас у Різдвяне таїнство

 

Послання Папи Франциска на святкування 50-го Всесвітнього Дня Миру (1 січня 2017 р.)

Четвер, 15 грудня 2016, 18:49

gerp_papaНенасильство: політика  миру

1.На початку цього нового року я складаю мої щирі побажання миру всім народам і націям світу, главам держав і урядів, а також керівникам релігійних громад і різних рухів громадянського суспільства. Я бажаю миру кожному чоловікові, жінці і дитині. Я молюся про те, щоб образ і подоба Бога в кожній людині дозволили нам розпізнавати один одного, як священні дари, які мають величезну гідність. Особливо в конфліктних ситуаціях, давайте будемо поважати цю "найглибшу гідність"1 і зробимо ненасильство нашим способом життя.

Це є моє послання на 50-й Всесвітній день миру. У першому посланні, блаженний Папа Павло VI звернувся до всіх людей, не тільки до католиків, з недвозначними словами: "Нарешті, стало ясно видно, що мир є єдино вірним напрямком людського прогресу (а не честолюбна напруженість націоналізму, не насильницькі завоювання, не репресії, які ведуть до несправжнього цивільного порядку)".

Add a comment

Читати далі: Послання Папи Франциска на святкування 50-го Всесвітнього Дня Миру (1 січня 2017 р.)

   

Сторінка 11 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/