Головна

Світ

«Пресвітер це не функціонер»

Четвер, 08 грудня 2016, 23:42

1c4e455c65d56e63ffbe535599de7943Сьогодні, 8 грудня 2016 року, в урочистість Непорочного Зачаття Богородиці, Ватикан проголошує новий документ, що регулюватиме питання, пов’язані з вихованням (формацією) майбутніх священиків.

Документ називається «Дар покликання до священства». Про його зміст розповів ватиканській щоденній газеті «L’Osservatore Romano» префект цього дикастерію, кардинал Беньяміно Стелла. Add a comment

Читати далі: «Пресвітер це не функціонер»

 

«Замало вірити, що Ісус є Царем, не зробивши Його Господом свого життя!»

Понеділок, 21 листопада 2016, 22:38

reuters1835001_articoloУрочистість Господа Нашого Ісуса Христа Царя Всесвіту увінчує літургійний рік та цей Святий Рік Милосердя. Євангеліє, у дійсності, представляє нам царську достойність Ісуса саме на вершині Його діла спасіння, і чинить це у несподіваний спосіб. «Христос Божий, вибраний, Цар» являється без могутності та слави: Він — на хресті, де більше здається переможеним, ніж переможцем. Його царственість парадоксальна: Його троном є хрест, Його корона — з тернини, у Нього немає скіпетру, а в руки вкладено тростину, Він не носить розкішного одягу, Його позбавлено ризи; Він не має блискучих перснів на пальцях, Його руки пробиті цвяхами; Він не має скарбниці, а проданий за тридцять срібняків.

Add a comment

Читати далі: «Замало вірити, що Ісус є Царем, не зробивши Його Господом свого життя!»

 

Проповідь Папи на Месі канонізації Матері Терези

Неділя, 04 вересня 2016, 21:07

27443lpr_622c65ea179b751Під час Святої Меси, яку він очолив у неділю, 4 вересня 2016 р., проголосивши святою Матір Терезу з Калькутти, після прочитання євангельського уривку латинською та грецькою мовами, Папа Франциск виголосив наступну проповідь:

«Хто може збагнути, чого Господь хоче?» (Мудр. 9,13). Це запитання Книги Мудрості, яке ми почули в першому читанні, представляє нам наше життя, як таємницю, ключ до розуміння якої не перебуває в нашому володінні. Дійовими особами історії завжди є двоє: з одного боку – Бог, з іншого – люди. Нашим завданням є відчути Божий поклик і пізніше прийняти Його волю. Але щоб прийняти її без вагань, запитаймо себе: якою є Божа воля?

Add a comment

Читати далі: Проповідь Папи на Месі канонізації Матері Терези

   

«Поводьмося милосердно з нашим спільним домом»

Четвер, 01 вересня 2016, 22:10

ossrom127843_articolo«Поводьмося милосердно з нашим спільним домом» – тема Послання Папи Франциска з нагоди Всесвітнього дня молитви в наміренні дбання про створіння, який Католицька Церква вдруге відзначає 1 вересня 2016 року, приєднавшись до давнішої ініціативи деяких Православних Церков.

Саме на екуменічний аспект цього відзначення звертає увагу Глава Католицької Церкви на початку послання, представленого в четвер, 1 вересня, у Ватиканському прес-центрі, називаючи «підбадьорливим» той факт, що «стурбованість майбутнім нашої планети поділяють різні Церкви та християнські спільноти, разом із представниками інших релігій». «Християни і нехристияни, віруючі та люди доброї волі, всі ми повинні єднатися в тому, щоби виявляти милосердя до нашого спільного дому – землі – та повністю цінувати світ, в якому живемо, як місце взаємоподілу та спільності», – пише він.

Add a comment

Читати далі: «Поводьмося милосердно з нашим спільним домом»

 

Папа: «диван щастя» може нас знищити

Вівторок, 02 серпня 2016, 08:43

pope-francis-young_Промова Папи Франциска під час молитовного чування з молоддю на CAMPUS MISERICORDIAE

Дорога молоде!

Як прекрасно бути з вами на цьому молитовному чуванні.

В кінці свого мужнього і зворушливого свідоцтва Ранд про щось нас попросив. Він сказав нам: "Я дуже прошу вас, щоб ви молилися за мою улюблену вітчизну". Історія, позначена війною, стражданням, втратою, що закінчується проханням про молитву. Чи є щось краще, аніж розпочати наше чування з молитви?

Add a comment

Читати далі: Папа: «диван щастя» може нас знищити

   

Сторінка 12 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/