Головна

Світ

Не Папи змінюють Церкву і серця, а молитва

Середа, 13 січня 2016, 12:46

pope-francis_8Молитва чинить чуда, не даючи серцю закам’яніти і забути про набожність. На це вказав Папа Франциск - молитва вірних змінює Церкву, що Церква прямує вперед не завдяки Папам, єпископам чи священикам, а завдяки святим.

Проповідник коментував біблійну розповідь про молитву старозавітної Анни, яка випросила у Бога сина Самуїла, та про священика Елі, який спостерігаючи за її молитвою, спочатку подумав що вона нетвереза й намагався прогнати її зі святині, а пізніше, довідавшись, що причиною її стану є журба та горе, поблагословив.

Add a comment

Читати далі: Не Папи змінюють Церкву і серця, а молитва

 

«Українське суспільство нагадує підлітка», – Глава УГКЦ

Середа, 13 січня 2016, 11:34

svyatoslav_blogУкраїнське суспільство зараз нагадує підлітка, який відкриває в собі нові сили і здібності свого організму, але точно не знає, що з ними робити, заявив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

В інтерв'ю виданню «Новое время», яке готується до друку, він зазначив, що цей процес дуже позитивний, але таїть у собі багато небезпек.

Add a comment

Читати далі: «Українське суспільство нагадує підлітка», – Глава УГКЦ

 

Яке Різдво святкуємо? Кілька думок про святкову дату...

П'ятниця, 25 грудня 2015, 16:32

rizdvo-2014Святе Письмо не розповідає нам про точну дату народження Ісуса. Але воно вказує нам на значення часу, у якому відбулася ця важлива подія. Читаємо у Євангелії від Луки: «У ці дні вийшов наказ від Кесаря Августа, щоб переписати всю землю».

Цей лаконічний вступ до розповіді про народження Христа вислужений Папа Венедикт XVI у своїй богословській книзі «Дитинство Ісуса» пояснює, що таким чином святий Лука хоче вказати на те, як сталося так, що це народження відбулося у Вифлеємі.

Add a comment

Читати далі: Яке Різдво святкуємо? Кілька думок про святкову дату...

   

Нунцій Клаудіо Ґуджеротті: Папа попросив мене бути знаком розради для українців Джерело: CREDO

Середа, 23 грудня 2015, 17:13

654597Новий Апостольський Нунцій архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, який нещодавно прибув в Україну, розповів CREDO про свої робочі плани та виклики, а також про мрії та побажання.

— Ваше Високопреосвященство, з яким настроєм Ви їхали в Україну, адже у нас нині непроста ситуація?

— З одного боку, я відчув радість. Я працював багато років разом із українським народом і для нього, та з його пастирями тоді, коли від 1985 до 2002 р. виконував своє служіння у Ватикані при Конгрегації Східних Церков. То були роки виходу з підпілля для нашої католицької спільноти. Зокрема, я займався вихованням кліру (формацією духовенства). То були роки великого ентузіазму. Тепер я прибуваю до України зраненої, і це завдає мені болю і тривожить. Війна — це знищення, це безкінечне джерело зла, болю, понівеченої пам’яті. Провокувати війну — тяжкий гріх. Християни не можуть бути ініціаторами війни, хоч би ким вони були. За це вони відповідатимуть перед Богом. Add a comment

Читати далі: Нунцій Клаудіо Ґуджеротті: Папа попросив мене бути знаком розради для українців Джерело: CREDO

 

Проповідь Папи Франциска з нагоди відкриття Святого Року Милосердя

Вівторок, 08 грудня 2015, 14:45

65872У вівторок, 8 грудня 2015 р., в урочистість Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Євхаристійне богослуження з нагоди відкриття надзвичайного Святого Року Милосердя, під час якого виголосив наступну проповідь:

Браття і сестри,

через деякий час матиму радість відкрити Святі Двері Милосердя. Здійснюємо цей жест, який я вже здійснив у Банґі, настільки простий, наскільки символічний, у світлі Божого слова, яке ми вислухали, що ставить на першому плані першість благодаті. Те, що неодноразово повторюється в цих читаннях, у дійсності, відсилає до слів, з якими ангел Гавриїл звернувся до юної дівчини, схвильованої та здивованої, вказуючи на таїнство, яке Її огорнуло: «Радуйся, повна благодаті» (Лк 1,28).

Add a comment

Читати далі: Проповідь Папи Франциска з нагоди відкриття Святого Року Милосердя

   

Сторінка 15 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/