Головна

Світ

Папа: «Слід остерігатись поведінки виключення, відкинення та осудження інших людей»

П'ятниця, 06 листопада 2015, 14:58

papa-francescoПоведінкою християнина є включати інших людей до своєї спільноти, а не виключати їх. Бо той, хто виключає інших, вважаючи себе кращим, провокує конфлікти та поділи, за що стане у вічності перед Божим судом.

Ця думка Папи Франциска була провідною у проповіді під час ранкової Святої Меси у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 5 листопада 2015 року.

Add a comment

Читати далі: Папа: «Слід остерігатись поведінки виключення, відкинення та осудження інших людей»

 

Не забирайте у дітей надію: життєві настанови відомого італійського педагога Франко Нембріні

Четвер, 05 листопада 2015, 07:55

ArticleIМи, безперечно, любимо наших дітей. Але ми забули, як саме ми маємо їх любити. Що ми вкладаємо у слова «я люблю тебе», коли звертаємось до наших дітей? Чи точно ми їх приймаємо такими, якими вони є, без очікування вищих оцінок в атестаті та кращих досягнень?

Add a comment

Читати далі: Не забирайте у дітей надію: життєві настанови відомого італійського педагога Франко Нембріні

 

«Не декларувати, а бути поруч»

Четвер, 29 жовтня 2015, 21:23

vl_gudzyak_ucuЗавершився Синод католицьких єпископів на тему «Покликання і місія сім’ї у Церкві та сучасному світі». Про перебіг, головні питання Синоду та перспективу втілення його рішень розмовляємо з його учасником владикою Борисом Ґудзяком, єпископом Паризької єпархії Володимира Великого для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії. Add a comment

Читати далі: «Не декларувати, а бути поруч»

   

Синод: 40 тез малих груп

Четвер, 15 жовтня 2015, 22:33

1444811419Головний редактор єзуїтського видання «Civilta Catolica» отець Антоніо Спадаро SJ звернув увагу на тези, що були опубліковані після дискусії ІІ частини Instrumentum laboris. Це не є вичерпний підсумок або ж замінник повного вичерпного читання тексту. Це як короткий підсумок дискусії в одній з малих груп.

1. Зміни, щоб поліпшити силу виразу, використовуючи термінологію більш позитивну і зрозумілу. Наприклад: іноді нерозривність, на жаль, представляється як ярмо, важко зрозумілими є терміни: природа, чи природне. Слід також більш широко черпати з натхнення Біблії, особливо з книг поетичних і мудрих.

Add a comment

Читати далі: Синод: 40 тез малих груп

 

Папа: справжній християнин – це той, хто слухає Божі слова і впроваджує їх у життя

Субота, 25 липня 2015, 18:02

pope_francis_02_25492000

Люди відчувають, коли душпастир є послідовним, що дає йому авторитет. Це була одна із думок проповіді, виголошеної Святішим Отцем Франциском під час ранішньої Служби Божої у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 25 червня 2015 року.

Із прочитаного євангельського уривку, де розповідалось про те, як Ісус навчав народ, дізнаємось, що люди були приємно здивовані словами Ісуса Христа, бо Він навчав як повновладний, а не як законовчителі та книжники.

Add a comment

Читати далі: Папа: справжній християнин – це той, хто слухає Божі слова і впроваджує їх у життя

   

Сторінка 16 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/