Головна

Світ

Папа: Христова Кров повертає нам гідність

Субота, 06 червня 2015, 07:56

Пам’ятати про ціну нашого відкуплення закликав Папа Франциск під час урочистості Божого Тіла, 4 червня.

Нагадаємо, урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христа у Католицькій Церкві відзначається у четвер другого тижня після П’ятидесятниці. У багатьох країнах, зокрема й в Україні, свято переноситься на неділю. Проте у Ватикані урочистість завжди відзначається в четвер.

Add a comment

Читати далі: Папа: Христова Кров повертає нам гідність

 

Нова євангелізація полягає в усвідомленні милосердної любові Бога, щоб ставати засобом спасіння для ближніх

Субота, 30 травня 2015, 17:05

Сьогодні люди очікують від Церкви, що вона вмітиме супроводжувати їх свідченням віри, яка вчиняє солідарними з усіма, зокрема – з найсамотнішими й відкиненими. Думками про це Святіший Отець Франциск поділився з проводом, членами та радниками Папської Ради сприяння новій євангелізації, приймаючи їх у п’ятницю, 29 травня 2015 р., наприкінці їхньої пленарної зустрічі, яка відбувалася на тему: «Взаємозв’язок між євангелізацією та катехизацією».

Add a comment

Читати далі: Нова євангелізація полягає в усвідомленні милосердної любові Бога, щоб ставати засобом спасіння для ближніх

 

Папа: Наша Церква – це Церква мучеників

Вівторок, 21 квітня 2015, 21:53

Коментуючи біблійну розповідь про каменування святого Стефана, Папа Франциск зі зворушенням згадав про всіх тих, які сьогодні зазнають переслідувань та смерті лише за те, що вони – християни. Проповідуючи під час Святої Меси він зазначив, що існують також «приховані мученики», які шукають шляхів для допомоги ближнім, зазнаючи переслідувань з боку «сучасних Синедріонів».

Add a comment

Читати далі: Папа: Наша Церква – це Церква мучеників

   

Булла «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя»)

Четвер, 16 квітня 2015, 15:43

Франциск Єпископ Рима Слуга слуг Божих

До всіх, хто читатиме цей лист, — Благодать вам, милосердя і мир!

Ісус Христос є обличчям милосердя Отця. На моє переконання, таємниця християнської віри знаходить у цьому слові свій синтез. Воно стало живим, видимим і осягнуло свою повноту в Ісусі з Назарета. Отець, «багатий милосердям» (пор. Еф 2, 4), коли об’явив Мойсеєві своє ім’я: «Бог милосердний і ласкавий, нескорий на гнів, многомилостивий, вірний» (Вих 34, 6), — вчинив так, що людина могла безперервно пізнавати Його божественну природу в різні способи та в численних моментах історії. У «повноту часів» (пор. Гал 4, 4), коли все було готове згідно з Його планом спасіння, Він зіслав свого Сина, народженого з Діви Марії, аби остаточним чином об’явити нам свою любов. Хто бачить Сина, той бачить і Отця (пор. Йн 14, 9). Ісус із Назарета своїми словами, жестами та цілою своєю особою об’явив нам милосердя Бога.

Add a comment

Читати далі: Булла «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя»)

 

Чи розсварить Україна Папу Римського з Москвою

Вівторок, 24 лютого 2015, 23:23

Папа Римський Франциск найближчим часом може відвідати нашу країну

Принаймні, він отримав запрошення від президента Порошенка - і начебто, пообіцяв. Хоча перспектива такого візиту поставить його у доволі складу ситуацію. "Латиноамериканський папа", як кажуть, на відміну від своїх попередників, не надто занурений у європейські справи і до тонкощів східноєвропейської політики не надто придивляється. Конфлікт на Сході України став для нього "ще однією" громадянською війною - невідомо, сам він дійшов такого висновку, чи про це потурбувалося його оточення. Але його виступ, в якому він, ледь не повторюючи патріарха Московського, закликав "зупинити братовбивчий конфлікт" в Україні, вразив українських католиків в саме серце.

Add a comment

Читати далі: Чи розсварить Україна Папу Римського з Москвою

   

Сторінка 18 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/