Головна

Світ

Бути матір’ю – це життєвий вибір

П'ятниця, 09 січня 2015, 11:17

«Суспільство без матерів було би нелюдяним суспільством, тому що мами вміють завжди, навіть в найгірших хвилинах, свідчити лагідність, самопосвяту, моральну силу». Свою катехизу під час першої у новому році загальної аудієнції Папа Франциск присвятив матері.

Add a comment

Читати далі: Бути матір’ю – це життєвий вибір

 

Вже не раби, але брати

П'ятниця, 02 січня 2015, 01:02

1. На початку нового року, який ми приймаємо як благодать і дар Божий людству, я хочу звернутися до кожної людини, а також до кожного народу і країни світу, до глав держав і урядів і до лідерів різних релігій з моїми гарячими побажаннями миру, супроводжуючи їх молитвами про те, щоб припинилися війни, конфлікти і страждання, причиною яких є як сама людина, так і епідемії, що вже давно відомі й знову з’являються, та руйнівний вплив стихійних лих. Я особливо молюся про те, щоб, відповідаючи на наше спільне покликання співпрацювати з Богом і з усіма людьми доброї волі заради зміцнення злагоди і миру в світі, ми вміли протистояти спокусі вести себе негідно нашої людяності.

Add a comment

Читати далі: Вже не раби, але брати

 

Послання Папи Франциска з нагоди 48-го Всесвітнього дня миру (підсумок)

П'ятниця, 12 грудня 2014, 14:18

«Вже не раби, але – брати», – ці слова з Послання святого Павла до Филимона стали темою Послання Папи Франциска з нагоди 48-го Всесвітнього дня миру, який Католицька Церква відзначає у перший день нового року. Представлення цього послання відбулося у середу, 10 грудня 2014 р., у Ватиканському прес-центрі.

Add a comment

Читати далі: Послання Папи Франциска з нагоди 48-го Всесвітнього дня миру (підсумок)

   

«Синод – це не парламент, а зіставлення думок пастирів»

Четвер, 11 грудня 2014, 07:03

Синод – це не парламент, де змагаються різні фракції, а зіставлення думок після довгої підготовки.

Завершивши цикл повчань про Церкву, Святіший Отець розпочав новий, присвячений сім’ї, і цього разу розповів про перебіг роботи ІІІ Надзвичайної асамблеї Синоду Єпископів, що відбувалася у Ватикані в жовтні на тему «Виклики душпастирства сім’ї в контексті євангелізації». Адже, за його словами, важливо пригадати те, як вона відбувалася та про її результати.

Насамперед, Глава Католицької Церкви відзначив важливість роботи засобів суспільної комунікації, оскільки в суспільстві панували великі очікування та увага. «Але часто, – додав він, – спосіб бачення ЗМІ мав певною мірою характер спортивних чи політичних репортажів: часто говорилося про дві команди, за і проти, консерваторів та прогресистів. Сьогодні хочу розповісти вам, чим саме був Синод».

Add a comment

Читати далі: «Синод – це не парламент, а зіставлення думок пастирів»

 

Спільна декларація, підписана Папою Франциском та Вселенським Патріархом Вартоломеєм І у Стамбулі 30 листопада 2014 року

Неділя, 30 листопада 2014, 22:39

Ми, Папа Франциск та Вселенський Патріарх Вартоломей І, складаємо свою велику вдячність Богові за дар цієї чергової зустрічі, яка дає нам змогу, в присутності членів Священного Синоду, духовенства та вірних Вселенського Патріархату, разом відсвяткувати свято святого Андрія, первозванного і брата святого апостола Петра. Наше спогадування апостолів, що звіщали світові добру новину Євангелія через свою проповідь та свідчення мучеництва, скріпляє у нас прагнення й надалі разом прямувати вперед, до мети подолання з любов’ю та довір’ям перешкод, які нас розділяють.

Add a comment

Читати далі: Спільна декларація, підписана Папою Франциском та Вселенським Патріархом Вартоломеєм І у Стамбулі 30 листопада 2014 року

   

Сторінка 20 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/