Головна

Історичні постаті у християнстві

паломництво «Стежинами святих Отців Церкви та Богородиці» до святинь Італії, Греції, Угорщини, Боснії та Герцеговини

Четвер, 20 вересня 2018, 21:14

ПАТРІАРШИЙ ПАЛОМНИЦЬКИЙ ЦЕНТР

запрошує в паломництво «Стежинами святих Отців Церкви та Богородиці»

до святинь Італії, Греції, Угорщини, Боснії та Герцеговини

ПЕРІОД: 03-12 жовтня (10 днів)

За МАРШРУТОМ: Львів – Кошице – Трієст – Рим – Ватикан – Манопелло – Сан-Джованні Ротондо – Барі – острів Корфу – Меджугор’єМакарськаВепріц – Марія Повч – Львів

Якщо Вас цікавлять історія та традиції християнства Заходу і Сходу, якщо Ви захоплюєтеся життєписами святих, якщо бажаєте почерпнути Божої благодаті, це паломництво саме для Вас! Add a comment

Читати далі: паломництво «Стежинами святих Отців Церкви та Богородиці» до святинь Італії, Греції, Угорщини, Боснії та Герцеговини

 

Річниця відвідин Святійшого Отця Папи Івана-Павла II Аскольдової могили

Понеділок, 18 червня 2018, 21:47


23 червня о 9.00 в УГКЦ Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі розпочнеться Божественна Літургія з нагоди 17-тої річниці Апостольського візиту Папи РимськогоІвана- Павла II до України. Очолить Літургію владика Василь Тучепець.

Нагадаємо, першим храмом, який тоді відвідав Іван-Павло II була наша церква на Аскольдовій могилі. Він молився перед чудотворною іконою Матері Божої Зарваницької, привезеної із Зарваниці.

Після Літургії буде представлена парафіянам та освячена нова ікона

"Молитва для папи". ,

Вже традиційно з нагоди річниці відвідин відбудеться виставка квітів "Квіти для Папи"

Add a comment
 

У Києві може бути вулиця імені Любомира Гузара

Четвер, 14 червня 2018, 21:12

http://ugcc.kiev.ua/blog/odyn-iz-prospektiv-kyjeva-hochut-nazvaty-imenem-blazhennishoho-lyubomyra-huzara/

Дуже просимо підтримати проспект  Києва, за яким одна з вулиць Кива  буде названа іменем Блаженнішого Любомира Гузара.

На сайті Київської Міської Державної Адміністрації триває обговорення про перейменування проспекту Космонавта Комарова у Солом’янському районі на проспект Любомира Гузара.

 Дане обговорення знаходиться під записом #514, розпочате 15 травня та триватиме по 15 липня 2018 року. Прохання відгукнутися усіх, кому не є байдужа постать Великого Патріарха УГКЦ – Блаженнішого Любомира Гузара, взяти активну участь у голосуванні та за нижчеподаними посиланнями висловити свою думку, а також поширити дану інформацію серед знайомих.

Просимо всіх мешканців міста Києва підтримати це обговорення і внести свою лепту вдячності Моральному авторитету українців.

Перейти до обговорення можете за цим посиланням:

https://forum.kievcity.gov.ua/projects/view.php?P=514

Add a comment
   

Презентація книги "Найдорожча Мамусю!"

Субота, 26 травня 2018, 20:35

Слава Ісусу Христу!
Сердечно запрошуємо Вас на презентацію книги "Найдорожча Мамусю!", що представляє листування о.   Любомира Гузара з матір’ю Ростиславою. Захід відбудеться 30 травня о 16:00  в рамках Книжкового Арсеналу (зал "Папір", Мистецький Арсенал, Лаврська 12).
Видання "Найдорожча Мамусю!", ілюстроване численними фотографіями з приватних архівів, покликане стати даниною пошани Блаженнішому Любомирові Гузару в річницю його смерті. 31 травня 2018 року сповнюється рік з того дня, коли Він відійшов у Вічність. На видання цих листів Блаженнійший Любомир дав дозвіл ще за свого життя.
Листування о. Любомира Гузара з матір’ю Ростиславою, сестрою Мартою та її чоловіком Зеноном охоплює тривалий період 1975-1976 і 1985-1992 років, на який припало багато доленосних подій у житті українського народу й Греко-Католицької Церкви. Воно не тільки показує, як сприймав і оцінював о. Гузар ці історичні події та їх учасників, а й насамперед – розкриває його внутрішній світ як людини й церковного діяча, являє читачеві глибоко зворушливі стосунки сина й матері.
Ми готові надати всю необхідну додаткову інформацію та щиро сподіваємось зустрітися на презентації.
З теплими вітаннями з Київського центру УКУ,
Ірина Фенно,
Керівник проектів і програм
Київського центру УКУ
Add a comment
 

100 років без о. Кирила Селецького

П'ятниця, 20 квітня 2018, 22:32

Add a comment
   

Сторінка 9 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/