Головна

Спільнота

Інтерв’ю з владикою Дмитром Григораком на тему:«Виклики для сучасної сім’ї та підтримка Церкви»

П'ятниця, 08 березня 2013, 16:23

-Ваше Преосвященство, нещодавно Ви повернулися із Всеукраїнської конференції присвяченої підготовці до подружжя. Які завдання Ви перед собою ставили?

- В Києві  відбулася перша Всеукраїнська  конференція, яка називалася «Комплексне приготування до подружнього життя, потреба молоді - виклик для церкви». Велику працю провів голова Комісії отець Богдан Тимчишин у співпраці з Інститутом Томи Аквінського, римо-католиками, нашими братами по вірі.

Add a comment

Читати далі: Інтерв’ю з владикою Дмитром Григораком на тему:«Виклики для сучасної сім’ї та підтримка Церкви»

 

Державна підтримка досліджень молоді

Понеділок, 18 лютого 2013, 00:10

Очевидно не всім відомо про щорічний конкурс на одержання грантів Президента України для обдарованої молоді. Участь в цьому конкурсі може взяти кожен громадянин України віком до 35 років, котрий має бажання втілити свій соціально значущий творчий проект у життя. Це стосується не тільки фахових наукових досліджень, але й проектів із соціальної та гуманітарної сфери (екологія довкілля, дозвілля молоді, волонтерство, спорт, література, музика тощо).

Add a comment

Читати далі: Державна підтримка досліджень молоді

 

«Українське суспільство замало політизоване»

Вівторок, 15 січня 2013, 02:51

кардинал Любомир Гузар«Я не вважаю, що наше суспiльство полiтизоване. Корумповане – так! На жаль, корупцiя, хабарництво охопили наше суспiльство, ми це бачимо в рiзнi способи. Корупцiя дуже поширена, вона стала способом життя в нас, але це не є полiтика». Таке переконання висловив Архиєпископ-емерит, член Ініціативної групи «Першого грудня» Блаженніший Любомир (Гузар) в інтерв’ю газеті «Факти та коментарі».

Він переконує, що українське суспільство, включно з владою, «замало сполiтизоване».

Add a comment

Читати далі: «Українське суспільство замало політизоване»

   

Таємницi родини Степана Бандери

Вівторок, 15 січня 2013, 02:09

Фото з сайту marichka2.multiply
Брати Бандери помирали важко, нiмцi хотiли, щоб вони мучились не одну годину

Уже традицiйно для України Януковича 1 сiчня у нашiй державi -- не бiльше анiж свято похмiлля i вчорашнього олiв'є. Бо для Януковича i його донецької команди день народження людини, у якої вони нахабно вiдiбрали звання Героя України, -- не свято.

Втiм, поза усiляким сумнiвом, Бандера залишається найсуперечливiшою фiгурою української iсторiї. Його вороги досi не можуть прийняти того, що вiн не зламався. Його друзi вдячнi йому за те, що вiн вистояв.

Add a comment

Читати далі: Таємницi родини Степана Бандери

 

Патріарх УГКЦ: "Пам'ять про Голодомор не має на меті з кимось поквитатися"

Неділя, 25 листопада 2012, 03:45

Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук)

"Для того, щоб чітко відповісти на запитання, проти кого був направлений Голодомор - класу чи нації - потрібні дослідження. Але на основі нинішніх даних, це справді була найдешевша зброя масового знищення. Скерована насамперед проти українців".

Кажуть, що час лікує. Але є трагедії, здатні вплинути на долю цілої нації, назавжди змінити спосіб мислення та життєвий уклад людей. З запитаннями, які стосуються переосмислення Голодомору теперішнім поколінням, про те, як запобігти повтореню подібної трагедії у майбутньому, ми звернулись до Глави УГКЦ Блаженійшого Святослава ШЕВЧУКА.

Add a comment

Читати далі: Патріарх УГКЦ: "Пам'ять про Голодомор не має на меті з кимось поквитатися"

   

Сторінка 75 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/