Головна

Спільнота

Мирослав Маринович: Українці мають подолати відчуття, що хтось винен у наших бідах

Середа, 23 серпня 2017, 21:37

35_main«Колишньому «Юго-Востоку» час визначитися»

Україна зустрічає 26-й День Незалежності. З парадом, красивими промовами про нескорений народ, проте з втраченими територіями, мільйонами переселенців і нерозумінням, що робити з війною на Донбасі. Вона за три роки так і не була офіційно названа війною.

Міркувати і пропонувати варіанти вирішення проблем, які постали перед державою, - місія авторитетних українців, інтелектуальної еліти нації. З філософом Мирославом Мариновичем «Главком» поспілкувався напередодні річниці головного державного свята. Віце-ректор Українського католицького університету Маринович шість років тому увійшов до ініціативної групи «Першого грудня». Її мета – з допомогою авторитетних мислителів об’єднати українців. Маринович також є засновником першої групи «Міжнародної Амністії» в СРСР (1991 рік), Української асоціації «Міжнародної Амністії» (УАМА), з 1993 до 1998 був головою Національного комітету УАМА.

Add a comment

Читати далі: Мирослав Маринович: Українці мають подолати відчуття, що хтось винен у наших бідах

 

Цікаві факти про український прапор

Середа, 23 серпня 2017, 10:41

prapor23 серпня - День Державного прапора України.

1. Найдавніші українські прапорні полотнища були трикутно-клинової форм.

2. Державний прапор України — прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

3. Князь Данило Галицький, засновуючи місто Львів (перша згадка в літописах - 1256) названий на честь свого сина Лева, подарував жителям герб із золотим левом на синьому тлі. Це говорить про те, що Україні  властиве поєднання синього і жовтого. Add a comment

Читати далі: Цікаві факти про український прапор

 

Поприбирай — щастя побільшає!

П'ятниця, 18 серпня 2017, 16:13

desk-hands-orderУ чистому і впорядкованому просторі легше відпочити і розслабитися.

Твій розум стає більш творчим і гнучким, коли тебе не розпорошують купи речей, які чекають, коли їх поскладають або випрасують, піраміди недочитаних книжок чи газет…

Протягом життя ти набуваєш численні вміння. Ходиш на курси, лекції, заняття, творчі лабораторії, читаєш книжки, вдосконалюєшся в різних галузях. Вивчаєш іноземні мови або розвиваєш свої мистецькі таланти. Інколи записуєшся на заняття, де поглиблюєш таємниці практичних, щоденних занять — готування або шиття.

Add a comment

Читати далі: Поприбирай — щастя побільшає!

   

Аборти провокують в «уцілілих» дітей наміри самогубства

Четвер, 17 серпня 2017, 15:15

innerЧому аборти в родині штовхають до самогубства підлітків?.

Підсвідомі очікування жінки, котра вирішила позбутися своєї дитини.

Причини, котрі штовхають до цього вчинку.Наслідки аборту, які є дуже потужні, - постабортний синдром. Цей синдром має таку властивість: він може проявлятися безпосередньо після аборту, а може проявлятися через 10, 20 років після здійснення аборту.

Add a comment

Читати далі: Аборти провокують в «уцілілих» дітей наміри самогубства

 

В усіх типах медій споживачі віддають перевагу продуктам українською мовою

Четвер, 17 серпня 2017, 08:10

i75_ArticleImage_128765

Пояснюючи вживання у своїх виданнях або програмах лише чи переважно російської мови, українські медійні менеджери традиційно твердили, що цій мові віддає перевагу їхня авдиторія. У цих твердженнях була частка правди: українськомовні читачі охочіше споживали медійні продукти звичною для них російською, аніж російськомовні приймали українську, в якій за совєтських часів не мали потреби. Додаткову перевагу російській мові давало її істотне переважання серед міських читачів, які були заможніші й тому привабливіші для рекламодавців, ніж сільські, а в деяких випадках ще й фізично досяжніші для виробників. Ще одним важливим чинником успіху російськомовних продуктів була можливість їх використання на ринку не лише України, а й багатьох інших постсовєтських країн, зокрема найбільшому й найприбутковішому російському.

Add a comment

Читати далі: В усіх типах медій споживачі віддають перевагу продуктам українською мовою

   

Сторінка 17 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/