Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

"Канікули з Богом" у Дземброні

П'ятниця, 03 серпня 2018, 22:57

З 23 липня по 3 серпня у селі Дземброня, що на Прикарпатті, тривав оздоровчо-катехитичний табір "Канікули з Богом" для дітей пільгових категорій парафії Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. У цьому високоргірному селі, подалі від транспортних артерій, бували і творили відомі письменники Леся Українка та Василь Стефаник. Саме  тут Сергій Параджанов  знімав  найвідомішу українську кінострічку "Тіні забутих предків". Тут розташовується монастир Преображення Господнього отців Василіян, де і розмістилась група наших дітей та вихователів. Як і усіх туристів, привабила їх Дземброня своїми краєвидами та чистим повітрям. І навіть дощова погода не завадила духовному та фізичному відпочинку. Далеко по малину все ж не наважилися піти, проте гриби із задоволенням збирали.

Отець Ігор Онишкевич щодня проводив ранішні та вечірні Служби Божі. Бувало, ходили до сільської церкви Зачаття Івана Хрестителя. Брат Василь Підлубний - приїхав з програмою для дітей "Царський бенкет". Вихователь Наталія проводила спортивні та музичні заняття.  Керівник табору - пані Ореста Редька. Дуже дітям сподобалася місцева кухня. У селі збереглася давня культура, самобутні національні традиції, унікальні звичаї та обряди, які по-своєму сприяють розвитку туристичного потенціалу краю.

Add a comment

Читати далі: "Канікули з Богом" у Дземброні

 

МОРСЬКИЙ ТАБІР «ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ З БОГОМ»

П'ятниця, 03 серпня 2018, 17:27

Протягом 16-25 липня 2018 р. родини церкви св. Миколая на Аскольдовій могилі на чолі з нашим катехитом с. Анастасією Заброцькою (СНДМ) пережили морські «Веселі канікули з Богом». Цього року літній табір організовано в с. Степок Запорізької обл., на березі Азовського моря. Капеланом табору був о. Костнятин Пантелей, який не лише провадив щоденні молитви і Службу Божу для учасників табору, але й катехитичні заняття для дорослих та щовечора – душевні бесіди «За ромашковим чаєм», під час яких батьки могли запитати священика про все, що їх турбує.

Add a comment

Читати далі: МОРСЬКИЙ ТАБІР «ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ З БОГОМ»

 

Катехитичний табір для дітей «Царський банкет»

Субота, 28 липня 2018, 16:14

 

Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових зустрічей та знайомств… Однак, посеред бурі радісних емоцій та вражень, так важливо, знайти і приділити час для Бога та молитвиkar

.

Add a comment

Читати далі: Катехитичний табір для дітей «Царський банкет»

   

Відрпочинок на морі-2018

Четвер, 19 липня 2018, 23:09

З 16 липня у Запорізькій області, на березі Азовського моря триває родинний відпочинок парафіян УГКЦ на Аскольдовій могилі. Загалом на базі "Сабрі" зібралося понад 40 осіб. Керівником такої різновікової групи є сестра Анастасія, яка очолювала цьогоріч Катехитичну школу при парафії. Духовний супровід  отця Костянтина Пантелея.  У розпорядку дня передбачені молитви на Вервиці, Служби Божі, катехитичні заняття та спільні розмови на духовні теми.

За заздалегідь підготовленою програмою, в перші дні відпочинку на базі відбулася фототосесія в масках. Діти   виготовили такі веселі маски власноруч. А ввечері діти самі попросили дозволити їм заспівати українських пісень під караоке для відвідувачів кафе. Усіх вразив талановитий і стильний спів Насті Пантелей. Пісня "Україна - це я" у її виконанні зірвала овації усіх слухачів. Словом, діти активно українізують запорізькі курорти, оздоровлюються, весело відпочивають і, звісно, дають можливість відпочити дорослим.

Add a comment

Читати далі: Відрпочинок на морі-2018

 

Ікона «Молитва Папи» на Аскольдовій Могилі

Понеділок, 25 червня 2018, 23:39

У крипті храму святого Миколая відтепер висітиме нова та досить символічна ікона – «Молитва Папи», виконана спеціально до 17-ї річниці приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Адже, саме наша церква на Аскольдовій Могилі, стала першим храмом, який відвідав тоді Найсвятіший Отець. З цієї нагоди, 23 червня, владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський очолив у церкві святого Миколая Божественну Літургію, а вже по її завершенні в присутності вірних, як і планувалося було освячено цей образ.

Написанням ікони займався молодий художник, дизайнер Богдан Родюк-Чекан - син відомої української актриси та журналістки Олени Чекан та відомого архітектора Станіслава Родюка. І саме завдяки цікавій історії вінчання своїх батьків, пан Богдан познайомився та потоваришував з отцем Ігорем - парохом церкви святого Миколая.

Add a comment

Читати далі: Ікона «Молитва Папи» на Аскольдовій Могилі

   

Сторінка 21 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/