Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

ПОМИНАЛИ БРАТА ІГОРЯ БОГУША

Вівторок, 03 квітня 2018, 21:53

«Святий Боже, Святий Кріпкий,

Святий Безсмертний, помилуй нас».

 З благословення пароха, митрофорного протопресвітера УГКЦ Святого Миколая Чудотворця  кілька років  парафіяни поминають  брата-монаха Ігорю Богушу, якого поховали на  цвинтарі в Биківні, Броварського району.

29 березня добрі християнки-сестри  Віра, Надія, Любов приїхали зі Львова і скликали  зібрання на честь  життя і смерті  їхнього рідного брата, монаха   Ігоря Богуша, співця псалмів та канонічних текстів.

Парафіяни під началом диякона Олександра, о. Ігоря, о. Анатолія, учасників хорів   та духовенства Церкви Св. Миколая Чудотворця на Аскольдові могилі вже й підготували заздалегідь дари для нашого улюбленого співця, талановитого музиканта Ігоря Богуша – в минулі роки учня музичної школи:  сестрам Вірі, Надії, Любові  подарували нотну рідкісну збірку  «Великий Канон Св. Андрея Критського»  з проханням: передайте добро по кругу, як сказав американський письменник-фантаст Рей Бредбері у книзі «Передай добро по кругу». Просили львівських гостей навчити таких священних канонів  малих дітей у музичній школі міста Львова  і  на дитячих  катехитичних  заняттях

. Add a comment

Читати далі: ПОМИНАЛИ БРАТА ІГОРЯ БОГУША

 

Шістнадцята " Тарасова ніч" на Аскольдовій могилі

Субота, 10 березня 2018, 20:24

В ніч з 9 на 10 березня на Аскольдовій могилі відбулися уже 16-ї нічні чування пам"яті українського поета, художника та пророка  Тараса Шевченка. Традиційно "Тарасова ніч" почалася у храмі з панахиди, молитви, читання Псалмів з Кобзаря. Близько 20-ти прихильників творчості Шевченка роздумували на його словом та духовністю. Проводив "Тарасову ніч" художник Володимир Кальненко.

Тарас Шевченко неодноразово бував на Аскольдовій могилі. На місці, де художник змальовував церкву, встановлено пам"ятник з написом. 

 

  Add a comment
 

Вшанування пам’яті Романа Шухевича

Вівторок, 06 березня 2018, 22:45

5 березня, на Аскольдовій Могилі пом’янули Романа Шухевича – одну із найвизначніших постатей в українській історії минулого століття. Про особистість Головного Командира Української Повстанської Армії, генерала-хорунжого Романа Шухевича, написано вже дуже багато, однак перед тим, хто береться за перо завжди відкриваються нові грані його індивідуального характеру та діяльності.

Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові. В книзі про хрещення, знаходимо інформацію, про те, що Тайну Хрещення та Миропомазання йому було уділено 26 липня в Успенській церкві, священником Іваном Стоцьким – дідом Романа по материнській лінії та парохом з Оглядова (тепер, це село в Радехівському районі Львівської області). Батько – Йосип–Ярослав Шухевич, цісарсько-королівський юридичний радник, син Володимира і Герміни з дому Любович а мати – пані Євгенія, дочка священика Івана Стоцького, та Марії з дому Авдиковської». Мама Романа була глибоковіруючою жінкою, тому змалку привила синові любов до Бога й молитви.

Роман Шухевич успадкував найкращі риси своїх родичів і галицької інтеліґенції загалом: патріотизм, інтелектуальність, високу культуру у ставленні до себе і оточення. Шухевичі належали до тих галицьких священичих родів, які протягом ХІХ століття сприяли українському національному відродженню. З роду Шухевичів вийшла велика когорта політичних, культурно-громадських та військових діячів, що формували українську націю та боролися за її державність.

Add a comment

Читати далі: Вшанування пам’яті Романа Шухевича

   

Подяка за збірку на семінарію

Середа, 28 лютого 2018, 22:30

Add a comment
 

Тарасова ніч на Аскольдовій могилі

Вівторок, 27 лютого 2018, 16:13

В ніч з 9 на 10 березня 2018 р. о 22 год в храмі Святого Миколая чуд. УГКЦ, що на Аскольдовій Могилі в Києві, відбудуться нічні чування, якими вшанують пам’ять великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.

Вже багато років парафіяни і кияни приходять в цей вечір до храму Святого Миколая на нічні чування, вшановуючи день народження та день смерті Тараса Шевченка.

У церкві віряни моляться, читають Святе Письмо, Кобзар, та розважають над їхніми глибокими текстами.

Цьогоріч чування проведуться під закликом «Молімося разом з Тарасом за мир і закінчення війни ». Не спи українцю і разом з воїном захисником на Донбасі єднайся зі святим духом Тараса, який один нас захищає в нашій неволі  і цього вечора о 22:00 год., йди до Церкви на молитву і вдома помолись.

Не спіть, моліть Бога за спасіння України!

.

Add a comment
   

Сторінка 23 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/