Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

«Збережемо пам’ять про Героїв Небесної Сотні» - Андрій Павленко

Вівторок, 26 грудня 2017, 11:37

6564647584587458Голова благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні» Андрій Павленко в інтерв’ю газеті «Оранта» розповів про свої плани встановити на Аскольдовій Могилі пам’ятний знак у вигляді райської яблуні та створити алею пам’яті Героїв Небесної Сотні.

- Пане Андрію,  чим займається ваш фонд?

- Мета нашого благодійного фонду - встановити кожному Герою Небесної Сотні монумент на його малій батьківщині. І чим більше ми встигнемо їх зробити, тим краще. Я стараюся долучати до співпраці все більше людей, бо кожне встановлення монумента, пам’ятника, меморіалу – це вже маленька перемога України.

Add a comment

Читати далі: «Збережемо пам’ять про Героїв Небесної Сотні» - Андрій Павленко

 

Студія петриківського розпису

Понеділок, 11 грудня 2017, 22:39

IMAG1384У неділю 5 листопада на занятті було семеро дітей.

Катя Данилюк провела майстер-клас з аплікації «Діамантова техніка» (аплікація-мозаїка дрібними камінчиками на основу).

Розпочали ікону Святого Миколая.

У спеціальні ручки набирається липка основа, а потім працюєш як з голкою-магнітом чи пінцетом, вибираючи з тарілочки стрази, та прикріплюєш до липкої основи відповідно до кольору. Основа схожа на схему для вишивки хрестиком. Камінчики-стрази розміром з бісеринку. Дуже кропітка робота, що потребує уваги та максимальної зосередженості.

Add a comment

Читати далі: Студія петриківського розпису

 

Студія петриківського розпису

Вівторок, 05 грудня 2017, 11:42

IMAG1184У  неділю 1 жовтня на занятті були присутні восьмеро дітей.

Кожен сам обрав собі на заняття: спірограф, вільну тему, розмальовку кольоровимим олівцями або ліпку пластикою (брелок, вервичка).

Наш юний живописець Давид знову нас здивував: "Це що?" - "Це - бізон." - "Це ж жовтий фон." - "Ні, це - бізон! Він же великий! Як він може поміститися на такому листочку???"

Add a comment

Читати далі: Студія петриківського розпису

   

Багатоголосся нашої парафії

Середа, 29 листопада 2017, 11:10

konferentsiya-muzykologiya-2Інтерв’ю з Наталею Мальцевою – керівником нового хору «Клирос»

Наталія Валентинівна Мальцева – талановита українська піаністка, лауреат та дипломант багатьох міжнародних та українських конкурсів піаністів, дочка відомого диригента Валентина Мальцева, викладач консерваторії, а тепер ще й керівник нового хору «Клирос» в храмі святого Миколая на Аскольдовій могилі. Пані Наталія - надзвичайно приємна і відкрита людина, яка люб’язно погодилася поспілкуватися з нами та детальніше розповісти про себе, свого батька та керівництво хором. Add a comment

Читати далі: Багатоголосся нашої парафії

 

Пам'яті Йосафата Коцилосвського

П'ятниця, 17 листопада 2017, 22:26

IMGСьогодні 17 листопада 2017р декан київський о. Ігор з вірними відслужив молебень блаженно мученику Йосафату на його могилі в селі Чапаєвка біля Києва. Це могила його поховання стараннями православних монахинь Покровського монастиря.19 вересня 1977 р о. Йосафат Каваців перепоховав тлінні останки єпископа спочатку у Львові, а потім e родинному гробівці с. Угерсько на Стрийщині. З благословенням світлої пам’яті Владики Софрона Дмитерка парафія Аскольдової могили опікується цим першим похованням.

Add a comment

Читати далі: Пам'яті Йосафата Коцилосвського

   

Сторінка 28 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/