Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

«Посади дерево миру»

Вівторок, 07 листопада 2017, 23:46

vmz_dereva_01За давньою традицією церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі 4 листопада 2017 року було висаджено понад 30 ялинок та 10 декоративних дерев, як пам’ять про загиблих на війні солдатів. Організаторами акції «Посади дерево миру» є Бюро УГКЦ з питань екології та його екореферент о. Роман Романович. Також у цьому заході брали участь голова КОДА (Київської Обласної Державної Адміністрації)  Горган Олександр Любомирович, студенти училища ім. Богуна, п. Андрій, п. Ірина, у якої чоловік загинув на війні, парох церкви о. Ігор Онишкевич та багато інших людей. Дерево на алеї пам’яті носитиме ім’я загиблого на війні. Іменні таблички виготовлятимуть діти, чиї батьки загинули на війні.

Add a comment

Читати далі: «Посади дерево миру»

 

Дерево пам’яті – вічнозелений пантеон слави на Аскольдовій Могилі

Субота, 28 жовтня 2017, 22:30

14122927_n28 жовтня 2017 року Божого у парку «Аскольдова Могила» поблизу церкви святого Миколая Мирлікійського в пам’ять про полеглих героїв у сьогоднішній війні проти агресора Росії було висаджено понад 50 дерев та кущів. Поблизу церкви висадили горіхи та кущі малини, на нижніх каскадах дуби.

Акція «Посади дерево» розпочалась спільною молитвою-панахидою на могилах героя Небесної Сотні Олександра та героя-захисника Марка за усіх полеглих героїв у сьогоднішній війні з Росією.

Add a comment

Читати далі: Дерево пам’яті – вічнозелений пантеон слави на Аскольдовій Могилі

 

«Посади дерево (горіх)» на честь загиблих в АТО

Середа, 25 жовтня 2017, 22:21

viroschuvanya-gorihaУ добрих господарів хата завжди охайна, територія облагороджена, сад  доглянутий .  Усі 25 років на Аскольдовій могилі постійно ведуться якісь роботи.  І зміни, звісно, помітні. Серед останніх: каплицю відновили, воду провели, туалетну кімнату осучаснили, приміщення кухні та трапезної відремонтували, катехитичні класи збудували, на церкві красиву мозаїку «Всевидяче око» встановили, пам’ятну дошку Івану Маргітичу відкрили…  Зараз триває ремонт покриття доріжок, завершується виготовлення карильйонів та переговори щодо їхнього транспортування з Норвегії…

Add a comment

Читати далі: «Посади дерево (горіх)» на честь загиблих в АТО

   

Іван Маргітич – народний єпископ!

Неділя, 22 жовтня 2017, 22:10

22751847Сьогодні, 22 жовтня 2017 року Божого, з Благословення Кир Йосифа (Міляна), за ініціативи пані Ольги Боровик та молільників із Закарпаття на фасаді нашої скромної християнської святині, церкви Святого Миколая Мирлікіського на Аскольдовій Могилі, після Архиєрейської Божественної Літургії було освячено пам’ятну дошку, барельєф, народного єпископа Мукачівської Греко-Католицької Єпархії Івана (Маргітича).

Add a comment

Читати далі: Іван Маргітич – народний єпископ!

 

Освячення катехитичної школи

Понеділок, 02 жовтня 2017, 12:07

658423011 жовтня розпочався новий навчальний рік у катехитичній школі на Аскольдовій Могилі. Цього річ заняття проходитимуть у новозбудованих приміщеннях церковної хатини.

Того ж дня о. Ігор Онишкевич - парох парафії освятив катехитичну школу.

«Дякую всім добрим людям, хто будували ці приміщення, і тим «добрим» людям, що хотіли їх зруйнувати» - сказав о. Ігор.

Add a comment

Читати далі: Освячення катехитичної школи

   

Сторінка 29 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/