Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Молоді таланти Аскольдової Могили

П'ятниця, 30 січня 2009, 12:34

Дитячий колектив при парафії св. Миколая на Аскольдовій могилі перейшов під керівництво Тетяни Стефанишин восени 2005 року. Першою спільною роботою була вистава до свята Миколая у 2005 році. Далі творчий репертуар колективу поступово поповнювався музично-поетичними композиціями, присвяченими різним церковним і національним святам.

У 2006 році спеціально до свята Миколая на прохання керівника була написана вистава «Святий Миколай» , автором якої є О. Дмитрик. Також вперше на цій виставі звучали пісні про Миколая під фонограми, створені на синтезаторі «Yamaha», який парафія подарувала колективу.

Add a comment

Читати далі: Молоді таланти Аскольдової Могили

 

Світла і вічна пам‘ять студентам-героям!

П'ятниця, 30 січня 2009, 00:39

Сьогодні, 29 січня, біля нашої святині, пам'ятного Хреста, схилили свої голови українці: від президента держави до пересічного громадянина. Усі вклонились відважним українцям, героям, вірним синам, за їхню любов до своєї Батьківщини. Вони знали, що ідуть на смерть і йшли заради свободи своїх рідних, своєї Вітчизни.

10:00 президент України Віктор Ющенко поклав вінок до пам'ятного Хреста Героям Крут. Поминальну молитву відслужив Блаженніший Любомир Гузар разом з владикою Богданом УГКЦ та митрополитом Дмитрієм УПЦКП у супроводі хору Київської духовної семінарії. Панахида закінчилась відпустом. Блаженніший Любомир: - «Зі святими упокой Господи душі рабів Божих, загиблих студентів під Крутами, що боролись за віру Христову і за волю Батьківщини України. До лику святих і праведних їх причисли і спаси. І помилуй їхні душі.»

Add a comment

Читати далі: Світла і вічна пам‘ять студентам-героям!

 

«Для мене особисто істина, це віра у Всевишнього»

Субота, 17 січня 2009, 17:30

Василь Бартків: «Для мене особисто істина, це віра у Всевишнього»

Відомий політик Василь Бартків офірував свої власні кошти на написання Ікони Гошівської Богородиці, - третього чудотворного образу у церкві св. Миколая на Аскольдовій могилі. На прохання про інтерв`ю Василь Бартків заявив, що не хотів би афішувати свою участь у цій справі, робити на цьому якусь рекламу.

Пане Василю, розкажіть, будь-ласка, про Ваш особистий внесок у цю справу

Взагалі такі речі, дії, що стосуються духовного покликання, я і сам би не став і не рекомендую нікому рекламувати. Це поклик душі. Мені приємно, що зараз тут у Києві знаходитиметься частинка святої гори з Гошева у вигляді образу Гошівської Богородиці. Звісно це приємно і мені, і парафіянам церкви св. Миколая.

Вас можна назвати парафіянином церкви св. Миколая?

Гадаю, що так. Я відвідую цю церкву. На жаль, не часто, визнаю, що не так часто, як годилося. Але відвідую.

Add a comment

Читати далі: «Для мене особисто істина, це віра у Всевишнього»

   

Копія Чудотворної ікони Гошівської Богородиці на Аскольдовій Могилі

Субота, 17 січня 2009, 16:27

Христос народився!

Славімо його!

У часі величного свята Різдва Господнього, родина Василя та Яни Бартків із села Росточки поблизу Гошева, Долинського району, стали фундаторами копії ікони Гошівської Богородиці для церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі. Ця подія звершилася 11 січня 2009 року Божого на Божественній Архієрейській літургії, яку провадив владика Софрон Мудрий. Він і освятив точну копію ікони для парафії св. Миколая Чудотворця.

Ця копія була написана художницею Русланою зі Львова, за сприяння і благословення ігумена Василіанської обителі о. Дем‘яна. Ігумен сприяв у тому, щоб ця подія передання копії Богородиці стала можливою. А сама копія чудотворної ікони від тепер назавжди перебувала на Київських горах.

Група паломників з Києва за благословення владики Богдана (Дзюраха), разом зі своїм священиком о. Ігорем вирушили в дорогу щоб отримати цей великий дарунок. Паломники були гостинно прийняті родиною Івана та Ірини Корпан у Долині. Також паломники побували у селі Старий Угрин де відвідали музей Степана Бандери та його родини. Побували у церкві де молився отець Андрій, батько Степана Бандери. Переночувавши у Долині, зранку паломники вирушили на святу літургію на Ясну Гору, де у молитві просили Божого благословення для України.

Владика Софрон Мудрий після закінчення літургії освятив копію ікони і поблагословив усіх вірних. Усі могли приложитися до ікони, помолитися до неї. І вже пізніше, стараннями Ганцяк-Каськів, ікона була автомобілем доставлена до церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі у Києві, а паломники поїздом повернулись до дому.

Матеріал Іллі «Оранта»

Add a comment

Читати далі: Копія Чудотворної ікони Гошівської Богородиці на Аскольдовій Могилі

 

Вертеп очима дітей

Субота, 17 січня 2009, 13:48

Полинули ніжні дзвони

Попід небесами

Опустились херувими

Й встали поміж нами.

7 січня, саме у день Різдва Христового, після Божественної Літургії у церкві Святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, парафіяни мали змогу втішатись дитячим вертепом, який організувала Тетяна Ляшенко. У вертепі брало участь 12 учасників. Після першого виступу, усі вони були захоплені хорошим початком і з чудовим різдвяним настроєм вирушили у дорогу. Дорога простяглася не тільки у просторі, але і у часі. Вона тривала два дні .

Перед дітьми з парафіяльного вертепу радо відкривали двері парафіяни громади Святого Миколая, настоятель церкви отець Ігор Онишкевич, священик Олексій Геник. Особливо відповідальним та трепетним був виступ акторів вертепу перед Главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром кардиналом Гузаром та владикою Богданом Дзюрахом.      

Кожна людина сприймала  вертеп по - різному. Але нам стало цікаво, як же бачать цей вертеп діти і самі учасники різдвяного дійства.  Чи було їм цікаво? Що вони відкрили для себе? Як вертеп вплинув на них?

Add a comment

Читати далі: Вертеп очима дітей

   

Сторінка 108 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/