Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Співаймо разом з «Аскольдовим гласом»

Неділя, 21 грудня 2008, 23:17

Петро Жук: «Дуже рідкісна подія на рівні парафії»

Отець Петро Жук, член жюрі фестивалю «Аскольдів глас», голова катехитичної комісії Київської архиєпархії.

Дуже приємні враження від дитячого співу. Дуже приємно, що парафія, тобто дуже маленька громада, зуміла зорганізувати такий фестиваль. Це є гарно і повчально для всіх інших. І отців і громад. Подібні фестивалі відбуваються, але більше на рівні всеукраїнському, на рівні регіонів, але ж щоби в церкві, на рівні парафії, то дуже рідкісне явище.

Add a comment

Читати далі: Співаймо разом з «Аскольдовим гласом»

 

«Аскольдів глас» 2008

Неділя, 21 грудня 2008, 23:12

20 грудня 2008 р. у приміщенні актової зали НПУ ім. М.Драгоманова відбувся ІІ фестиваль-конкурс духовної пісні "Аскольдів глас". Розпочався вечір реколекційною наукою о. Олександра про роль і значення духовного співу на Божественній Літургії. Опісля гостей і учасників фестивалю привітала заслужена артистка України, парафіянка церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі - Леся Горова. Після цього, власне, і стартував конкурс.

Участь у заході взяли церковні хори "Аскольд", "Дзвони Подолу", "Хор храму Благовіщення при Патріаршому соборі", фольклорний гурт "Дивень", жіночий ансамбль "Anima", вокально-інструментальний ансамбль "Золоті струни", сольні виконавці - Вікторія Михайлюк, Марія Чабан, Галина Книгиницька та Даниїла Костик. Загалом, десять учасників представили свою програму на розсуд журі та публіки. На святі пісні та співочої майстерності у виконанні конкурсантів звучали твори духовної тематики та українські старовинні і сучасні різдвяні колядки.

Add a comment

Читати далі: «Аскольдів глас» 2008

 

Депутата, що підняв український прапор над Київрадою у 90 році, привітали на храмовому празнику

Неділя, 21 грудня 2008, 23:04

У церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі сьогодні під час храмового свята привітали чотирьох іменинників і серед них відомого поета-дисидента депутата Київради 90-го року, який голосував за підняття синьо-жовтого прапора над мерією, Миколу Горбаля.

«Завжди приємно коли тебе поздоровляють, а тим паче у храмі, до якого ти ходиш на щонеділі службу Божу. Тим паче зараз, коли виходять книжки моїх поезій і люди вільно їх читають» сказав «Оранті» поет-іменинник. Нещодавно вийшла чергова книжка поезій Миколи Горбаля «Ув`язнені». За його словами він святкує іменини щоразу у церкві на Миколая, а день народження 30 вересня, хоч у паспорті в нього значиться, що він народився 6 травня.

Add a comment

Читати далі: Депутата, що підняв український прапор над Київрадою у 90 році, привітали на храмовому празнику

   

Зібрання молоді

Четвер, 18 грудня 2008, 23:20

Щонеділі о 14:00 у крипті церкви, що на Аскольдовій могилі відбуваються зустрічі молоді.

Декілька слів про теми зустрічей:

14.12

Відбулася зустріч на тему: ,, Чи повинні ми вшановувати святих?”

Метою зустрічі було обговорення чи потрібно нам вшановувати святих, яке вони мають значення у житті кожного християнина.

Add a comment

Читати далі: Зібрання молоді

 

«Гарячий обід» для кожної бездоглядної дитини

Понеділок, 15 грудня 2008, 21:58

Волонтери Карітас-Печерськ при церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі продовжують вести проект «Гарячий обід».

Пані Ореста Цимбрівська. разом з пані Людмилою, пані Наталею, пані Ганною та панною Мар'яною годують дітей вулиці, дітей з малозабезпечених сімей, бездоглядних дітей гарячими обідами.

Add a comment

Читати далі: «Гарячий обід» для кожної бездоглядної дитини

   

Сторінка 109 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/