Головна

Милосердя

Служіння милосердя церковної громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, розпочате понад 20 років тому, має своє продовдження

Субота, 01 червня 2013, 11:39

 

25 травня 2013 р. на запрошення о. Віталія (Котика), керівника реадаптаційного центру для жінок, що потрапили у скрутні життєві обставини, відбулася толока на подвір'ї центру. У подорожі на Чернігівщину взяи участь волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Анна Мушинська і Аліна Гарбар (служба листування), Андрій Павлюк, Наталя Кужельна, Ірина Федець й наймолодша волонтерка - Анастасія Пантелей.

Add a comment

Читати далі: Служіння милосердя церковної громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, розпочате понад 20 років тому, має своє продовдження

 

Успіх для сиріт

Вівторок, 21 травня 2013, 00:06

За кілька років до «виходу в життя» старшокласників з інтернатів навчають, як шукати роботу, готувати їсти і... розпоряджатися майбутніми коштами

Чи можливо за рік–два навчити вихованця інтернату бути відповідальним за себе, визначати своє майбутнє, свідомо будувати дружні стосунки, не шукати «легкого хліба»?

Add a comment

Читати далі: Успіх для сиріт

 

«Півтори тисячі годинників для незрячих – це прояв любові до ближніх», - о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ»

Понеділок, 22 квітня 2013, 23:31

«З нагоди Року дияконії (соціального служіння) в УГКЦ у час Великого посту Благодійний фонд «Карітас-Київ» завдяки жертводавцям провів масштабну акцію допомоги незрячим і літнім людям в Україні - "Годинники для незрячих". Закуплено та роздано майже 1500 годинників і будильників. У планах ще така ж кількість, а, можливо, і більша», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор Благодійного фонду «Карітас-Київ».

Add a comment

Читати далі: «Півтори тисячі годинників для незрячих – це прояв любові до ближніх», - о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ»

   

«Різдво приносить в їхні душі також радість», - о. Роман Сиротич, директор БФ «Картіас Київ»

Понеділок, 04 лютого 2013, 13:11

Нещодавно у БФ «Карітас Київ» відбулося Різдвяне свято, в якому взяли участь підопічні діти. Як і завжди, була інтерактивна коротка бесіда про смисл свята, дівчата заспівали народних пісень зимового циклу, колядували. Для найменших дітей був постелений килим, облаштований іграшковий майданчик, батьки мали змогу поспілкуватись. Оце останнє дуже важливе, з огляду на старання Карітасу створити спільноту взаємодопомоги з числа відвідувачів Соціального центру.

Add a comment

Читати далі: «Різдво приносить в їхні душі також радість», - о. Роман Сиротич, директор БФ «Картіас Київ»

 

Значки на стіні

Понеділок, 28 січня 2013, 15:24

Марійка була дуже доброю дівчинкою. Тиха, спокійна, послушна. В школі вчилася пильно та завжди приносила гарні оцінки. Мама дуже тішилася нею та казала, було, до батька: "Коби це Господь допоміг нам послати нашу Марійку до шкіл! Так гарно вчиться, то й вийшла б між люди!" І набожною була Марійка, завжди до церкви ходила та молилася з книжечки. А вже влітку, як позацвітали квіти в полі та городі, то кожної днини бігала під хрестик на стрілецьку могилу. Виплітала гарні віночки, укладала китиці, й могилка ставала наче живою. Ще й брала з собою маленького братчика, Андрійка, здіймала з нього шапчину та проводила Богородичку.

Add a comment

Читати далі: Значки на стіні

   

Сторінка 12 з 17

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/