Головна

Християнське вчення

«Символ віри»: ким є для нас Бог Отець, у якого віруємо?

П'ятниця, 22 січня 2021, 14:06

his-beatitude-35-2У 35-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над другим членом «Символу віри»: «І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, єдинородного, від Отця родженого перед усіма віками – світло від світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: ким є для нас Бог Отець, у якого віруємо?

 

«Символ віри»: значення і походження

Середа, 20 січня 2021, 19:21

his-beatitude-33-2У 33-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ розпочав серію роздумів над «Символом віри». Зокрема, пояснив значення і походження нікейсько-царгородського «Символу віру», який ми урочисто співаємо під час Божественної Літургії і називаємо молитвою «Вірую». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, у попередніх роздумах ми зосередилися  на двох найважливіших істинах християнської віри, які позначають нас як християн. Це віра в одного Бога в трьох особах і віра в низходження, воплочення Ісуса Христа і те, що Син Божий, друга особа Пресвятої Трійці, став людиною.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: значення і походження

 

П’ять практик, як відчути найбільше щастя в житті

Субота, 17 жовтня 2020, 11:27

46908_nУсі ми часто живемо в минулому або майбутньому. Друзі, зупинімося. Життя одне. Ми не можемо жити в минулому. Його вже немає. Немає значення, чи воно грішне чи святе, його вже немає. Ми не можемо жити і в майбутньому, бо його ще немає.

Ми маємо лише теперішню мить нашого життя. І навіть коли ми живемо в цю мить нашого життя, ми не постійно живемо, а постійно реагуємо. Погляньмо на наше життя. Ми постійно не живемо, а на щось реагуємо. Постійно щось пишемо, щось коментуємо... Хтось інший пише сценарій нашого життя. Тому дуже важливо в нашому житті, яке є дуже коротким, навчитися самим писати сценарій свого життя.

Add a comment

Читати далі: П’ять практик, як відчути найбільше щастя в житті

   

Вигадана «праведність»: коли побожність – лицемірство?

Вівторок, 16 червня 2020, 16:59

63x353Посмертний суд. Багато хто чув про нього. І незважаючи на те, чи вірить конкретна людина в потойбічне життя чи ні, їй час від часу спадає на думку той факт, що її земне життя не вічне. А якщо не вічне, то рано чи пізно доведеться підводити певний підсумок, давати звіт про прожите життя: чи то самій собі (або ж близьким), чи то, за умови віри в Творця, – Богові. «Бо всім нам належить стати перед судом Христовим, щоб кожному одержати згідно з тим‚ що він робив, живучи в тілі, добре або лихе» (2Кор. 5:10), – так описує цей звіт перед Богом Біблія.

Add a comment

Читати далі: Вигадана «праведність»: коли побожність – лицемірство?

 

20 маловідомих фактів про Біблію

Четвер, 11 червня 2020, 10:35

563x353Біблія – дивовижна Книга. Незважаючи на те, що вона одна з найдавніших книг і була написана кілька тисячоліть тому, проте до сьогодні вона залишається найвідомішою і найбільш читаною книгою в світі.

1. Найдавніша з відомих нам Біблій – Соdex Vaticanus, написана грецькою мовою раніше 350 р. Н.е., зберігається у Ватиканському музеї, Рим.

Add a comment

Читати далі: 20 маловідомих фактів про Біблію

   

Сторінка 4 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/