Головна

Християнське вчення

Молитва здатна зміцнювати стосунки

Понеділок, 09 грудня 2019, 18:22

praying-christian-man-with-holy-bible«Молюся і про те, щоб любов ваша дедалі більш і більш зростала у досконалім знанні та в усякому досвіді, щоб ви могли розпізнавати те, що ліпше; і щоб були чисті й бездоганні в день Христа, повні плодів праведности, що їх маємо через Ісуса Христа на славу й хвалу Божу.» (Филип’ян 1: 9-11)

Павло не просто молився за людей у своєму житті, він молився за них з радістю!

Add a comment

Читати далі: Молитва здатна зміцнювати стосунки

 

Притча з життя

Четвер, 05 грудня 2019, 00:00

Про цінність подарунків _viber_2019-11-22_19-54-35

У далекому дитинстві, в засніженому Хусті, дістав я від Миколая подарунок – учнівський зошит і олівець, перев’язані блакитною стрічкою. Подарунок надто благенький, «мізерний» (як казали в нас) поруч із тим, чим хвалилися сусідські діти. Моя мати була вчителькою на півставки в сільській школі, і їй доля теж не підносила дорогих подарунків.

-      Мало приніс Миколай, - пожалівся я тітці Анці.

-      Як се мало? – щиро здивувалася та. – Зошит, олівець, уже заструганий, і пантличок такий красний. Його теж можна до чогось приладити: мішечок зав’язати або штанини внизу підв’язати, аби сніг не сипався в чобітки…

Add a comment

Читати далі: Притча з життя

 

5 способів боротьби з гріхом

Понеділок, 02 грудня 2019, 20:59

53788912Спроба приборкати гріх – замість того, щоб побороти його раз і назавжди ? виглядає так само безглуздо, як спроба людини приручити хижу тварину.

Якось мені потрапила стаття, заголовок якої свідчив: «У Пенсільванії жінку загриз приручений ведмідь». Як з’ясувалося, ця жінка виростила бурого ведмедя, якому дала миле ім’я Тедді. Дев’ять років минули без пригод. Та одного разу, коли господиня прибирала в клітці, її вихованець напав на неї і розтерзав.

Add a comment

Читати далі: 5 способів боротьби з гріхом

   

Папа: кожен з нас має двері, в які колись постукає Господь

Неділя, 01 грудня 2019, 00:00

papa2911

Про завершення життєвого шляху, що очікує на кожну людину, Святіший Отець проповідував під час ранкової Святої Меси в п’ятницю, 29 листопада 2019 р.

«Небо і земля проминуть, слова ж мої не проминуть». Ці Христові слова, записані святим Лукою, лягли в основу роздумів, якими Папа Франциск поділився, проповідуючи під час Святої Меси в каплиці Дому св.Марти. Він звернув увагу на смерть як на момент, коли Господь прийде забрати нас, а тому каже нам бути приготованими, повідомляє Vatican News. 

Add a comment

Читати далі: Папа: кожен з нас має двері, в які колись постукає Господь

 

Мир без справедливості

Понеділок, 25 листопада 2019, 14:31

5dd52a57b0d95Нещодавно на сайті інтернет-видання «Лівий берег» (LB.UA) було опубліковане інтерв’ю з Главою і Отцем Української греко-католицької церкви Блаженнішим Святославом на тему сучасних викликів для українців всередині та поза межами України. Блаженніший розповів про ситуацію у світлі християнського вчення. Нижче подаємо саме інтерв’ю, заохочуємо до прочитання.

Add a comment

Читати далі: Мир без справедливості

   

Сторінка 7 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/