Головна

Історичні постаті у християнстві

Блаженний отець Лука Пассі - свідок любові Христа до сиріт

Вівторок, 16 квітня 2013, 20:21

У суботу, 13 квітня, кардинал Анджело Амато, Префект Конгрегації у справах святих, в базиліці святого Марка у Венеції, проголосив блаженним отця Луку Пассі, який був ревним свідком любові Христа до найубогіших та найбідніших дітей. У 1838 році він започаткував спільноту мирянок, яка називається «Pia Opera di Santa Dorotea» (Милосердне Діло святої Доротеї). Метою цієї спільноти була опіка, навчання та виховання бідних, часто залишених своїми батьками, дівчат.

Отець Лука народився в шляхетній венеціанській сім’ї, яка мешкала у м. Берґамо (північ Італії). В 1807 році розпочинає навчання у семінарії. Протягом того часу він тісно співпрацює з Марійською спільнотою, яка діяла при парафії містечка Кальчінате (північ Італії).

Add a comment

Читати далі: Блаженний отець Лука Пассі - свідок любові Христа до сиріт

 

Про покликання Папи Франциска: Чому вирішив стати священиком?

Понеділок, 15 квітня 2013, 13:14

Pope_Francis_younger_0_0

Як сталось так, що хімік-лаборант, шанувальник футболу і танго став священиком і таким чином розпочав шлях, який в результаті привів його на Престіл Св. Петра? Його життя на завжди змінив один день…

Хорхе Маріо було 17 років і разом з друзями він збирався на прогулянку. Це було 21 вересня 1953 року. В південній частині півкулі цей період – початок весни і традиційний «день прогулянок».

Add a comment

Читати далі: Про покликання Папи Франциска: Чому вирішив стати священиком?

 

Тарас ШЕВЧЕНКО: Не дайте народові жити без віри!

Субота, 09 березня 2013, 00:14

Тарас Шевченко

Мирослав Маринович, Виступ перед українською громадою на Шевченківському вечорі, Париж, катедра св. Володимира, 8.03.2013

Темою виступу є Тарас Шевченко, від цьогорічних уродин якого почнеться зворотний відлік часу до великої дати його 200-літнього ювілею. Відтепер із цими Тарасовими днями постійно буде пов’язаний і кожен черговий ювілей вашої єпархії. Тому моїм завданням і є поміркувати над тим, яким місточком додаткового смислу пов’язані ці дві події. Іншими словами, якими дороговказами для нас, християн, повниться поезія Тараса.

Add a comment

Читати далі: Тарас ШЕВЧЕНКО: Не дайте народові жити без віри!

   

Покликання матері Моніки

Субота, 08 грудня 2012, 17:38

Моніці Полянській було лише 23 роки, коли перед нею постав неймовірно складний вибір: зостатись із трилітньою донечкою, яку палко любила усім серцем, чи – відгукнутись на поклик Ісуса, присвятитись Йому всеціло і стати черницею. Загадала собі: якщо вдосвіта, коли від’їжджатиме до монастиря і цілуватиме, прощаючись, свою Янусю і та прокинеться — залишиться з нею. Дівчинка спала міцно. Відпускала матусю, дозволяючи їй здійснити своє покликання.

Вперше переступивши поріг келії, вона обцілувала її стіни

«Коли я, приступивши до праці у постуляційному центрі, отримала завдання опрацювати справу Моніки Полянської і прочитала, що вона, залишивши маля своїй мамі, пішла в монастир, у мене з’явився спротив – чи ж можна таку людину беатифікувати? – розповідає сестра-василіянка Романа Гутник. — І я сказала настоятельці, що не зможу цим займатись. А вона відповіла: це твої перші враження, придивись, як Бог діє в її житті. У мене не залишилось вибору. І лише глибше ознайомившись із життям монахині, я збагнула, якою жертвою стала для неї відсутність спілкування із донькою, якої внутрішньої боротьби це їй вартувало».

Add a comment

Читати далі: Покликання матері Моніки

 

Святий Юда-Тадей

Середа, 17 жовтня 2012, 10:23

Життя св. Апостола Юди-Тадея

Святий Юда-Тадей був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Батько його - Алфей (Клеоп), брат святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а мати - Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої. В Євангелії читаємо, що Марія Клеопова безстрашно стояла під хрестом разом з Матір'ю Страждальною і Марією Магдалиною. Вона була дуже побожною жінкою, її чоловік Клеоп був одним із тих, які сміливо розповідали про Христове Воскресіння. Саме йому разом з іншими вірними учнями з'явився Ісус Христос по дорозі в Емаус. Набожність батьків, а також близьке споріднення із святою Родиною, а вслід за тим добрий приклад з її життя послужили причиною того, що святий Тадей відзначався надзвичайними чеснотами. Коли прийшов час апостольської діяльності Ісуса Христа святий Юда-Тадей став його ревним учнем. Будучи його близьким родичем, ніколи цим не чванився і називав себе слугою Христовим.

Add a comment

Читати далі: Святий Юда-Тадей

   

Сторінка 42 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/