Головна

Спільнота

Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь

П'ятниця, 08 листопада 2019, 15:44

015ba24dde993171

Владика Василь Івасюк про уроки християнської етики у закладах освіти

Тіло Христове складається від наймолодших її членів аж до найстарших, а заклади освіти включають дітей і молодих людей. Тому Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь. Оскільки Україна — це християнська держава в духовному вимірі, тому формування національної ідеї є не можливе без усвідомлення християнської моралі, етики, культури, педагогіки та виховання.

Add a comment

Читати далі: Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь

 

Зустріч Львівського товариства

Вівторок, 18 грудня 2018, 12:45

Львівське Товариство у м.Києві та Арт-клуб «Видиво й вино» запрошує київських Львів’ян на другу зустріч одне з одним за видивом й вином! Збираймося разом, щоб спілкуватися, дегустувати вина, дивитися концерти, мистецтво, мандри на великому екрані, і знову спілкуватися, і знову пити вино. Ми завжди лишаємось Львів’янами – близькими одне одному по духу, нам буде весело й цікаво, бо… ми того варті!)

Add a comment

Читати далі: Зустріч Львівського товариства

 

Група «Першого грудня» вимагає від політиків припинити війну всіх проти всіх

Четвер, 14 грудня 2017, 22:21

top_1-12Учасники групи «Першого грудня», до якої увійшли чільні представники національної інтелігенції, вимагає від українських політиків припинити війну всіх проти всіх, яка вже увійшла в гостру фазу. Вони нагадують сумний досвід історичних поразок українських еліт: коли спільний човен перекидається, провина за це лягає на всіх.

З таким зверненням виступили учасники Групи 14 грудня у Києві.

Add a comment

Читати далі: Група «Першого грудня» вимагає від політиків припинити війну всіх проти всіх

   

Загадки Юліанського і Григоріанського календарів

Понеділок, 11 грудня 2017, 16:57

02Практично увесь світ живе за Григоріанським календарем, який визнали більш точним і доцільнішим ніж Юліанський. Але деякі країни і релігійні течії і досі живуть за останнім. В Україні вже 98 років святкують Різдво сьомого січня за старим зразком, а в Європі, наприклад, 25 грудня. Чому досі існує ця плутанина з календарями та чим вони взагалі відрізняються, нам допомогли розібратися вінницькі історики.

Історія Юліанського календаря

Юліанський календар був запроваджений у 46 році до н.е. за ініціативи Юлія Цезаря, який був першим консулом в Римі. Він звернувся до александрійського астронома Созігена, щоби той адаптував римську календарну систему до єгипетського сонячного календаря. - Римський календар був дуже невпорядкований, - розповідає викладач ВДПУ Анатолій Войнаровський. - І, до того ж, Цезар був верховним понтифіком, який кожного разу змушений був призначати початок нового року. У римлян новий рік починався з першого мартіуса (марта - ред.).

Add a comment

Читати далі: Загадки Юліанського і Григоріанського календарів

 

«Справедливість і мир» Європи про корпорації та права людини

Неділя, 10 грудня 2017, 17:08

other1152220_articoloЗ нагоди Дня прав людини, що відзначається 10 грудня, Виконавчий комітет Комісії «Справедливість і мир» Європи оприлюднив 7 грудня 2017 р., офіційну заяву під назвою «Транснаціональні корпорації й права людини. На шляху до прийняття юридично-зобов’язуючого документа».

В заяві зазначається, що останніми роками транснаціональні корпорації здобули значну економічну й політичну владу, що передбачає також збільшення відповідальності. У своїй діяльності вони зобов’язані не тільки сплачувати податки, але й дотримуватися всіх людських прав.

Add a comment

Читати далі: «Справедливість і мир» Європи про корпорації та права людини

   

Сторінка 13 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/