Головна

Спільнота

Пандемія міграційного божевілля

Вівторок, 14 листопада 2017, 20:57

transmi0Пояснюючи доцільність і справедливість багатьох старозавітних норм, св. Тома Аквінський аналізує у тому числі і передбачений Законом Мойсея підхід до мігрантів-іноплемінників (S.Th. 2-1,105,3). Цей підхід передбачав чітке розрізнення чужинців. Аквінат наголошує на справедливості таких засад цього підходу як врахування рівня етнічної і культурно-історичної спорідненості, а також характеру міжетнічних взаємин, обмеження прав мігрантів аж до третього покоління (допоки вони належним чином не інтегруються), розмежування можливості приєднання до культу Єдиного Бога (істинну віру може прийняти кожен незалежно від етнічного походження) і надання іноплемінникам громадянських прав, яке відбувалось чи не відбувалось у відповідності до двох попередніх засад. Окремо Тома підкреслює справедливість надання іноплемінникам громадянських прав через їхні заслуги перед ізраїльським народом.

Add a comment

Читати далі: Пандемія міграційного божевілля

 

Як українців робили атеїстами: державна політика проти релігії у перші десятиліття радянської влади

П'ятниця, 10 листопада 2017, 10:33

6985478Релігійні традиції і практики українців формувалися століттями, вкорінювалися у народну свідомість, становили основу світоглядних уявлень людини про добро і зло, моральні цінності. Православна церква історично утвердилася на етнічних українських землях, які опинилися у складі Російської імперії. Докорінні зміни у її становищі відбулися після жовтневого перевороту і утвердження влади більшовицької партії, в програмних засадах якої не було місця релігійним цінностям. Атеїзація суспільства – як складова антирелігійної стратегії більшовиків – тривала впродовж усіх десятиліть радянської влади, набуваючи різних форм та інтенсивності.

Add a comment

Читати далі: Як українців робили атеїстами: державна політика проти релігії у перші десятиліття радянської влади

 

Три ранкові звички, які можуть зіпсувати увесь день

Понеділок, 06 листопада 2017, 20:24

tri_rankТебе ніколи не дивувало куди так швидко зникають усі твої ранкові добрі наміри? Не встиг встати з ліжка, а вже «щось пішло не так»… Ти можеш навіть не здогадуватись, що твоє позитивне налаштування на початку дня можуть руйнувати твої звички.

Ось три способи зіпсувати свій день з самого початку:

1. Перевіряти з самого ранку електронну скриньку і стрічку соцмереж

Add a comment

Читати далі: Три ранкові звички, які можуть зіпсувати увесь день

   

5 фраз, які допоможуть твоїй дитині стати більш впевненою

Четвер, 02 листопада 2017, 17:31

5_frazyakiЦі прості вирази є вирішальними для формування характеру…, а ще є такі, яких слід уникати за будь-яких обставин

Впевненість – це ключ до здорового розвитку особистості дитини. Від найменшого віку дитини, вчинки і слова батьків є вирішальними для того, щоб допомогти збудувати цю впевненість. Перший крок - це заохочувати дитину освоювати новий досвід, випробовувати те, що раніше було для неї недосяжним, однак не занадто небезпечне і не занадто легке. Здобуваючи впевненість, дитина розвиватиме дух відваги, любові та ентузіазму, дарований їй Богом. Завдяки цій впевненості, навіть найменші з дітей зрозуміють, що вони здатні зробити як самі, так і з допомогою інших.

Add a comment

Читати далі: 5 фраз, які допоможуть твоїй дитині стати більш впевненою

 

Як взаємодіяти із зухвалою дитиною

Понеділок, 23 жовтня 2017, 11:11

6697945Увечері, після важкого робочого дня ви стоїте в черзі в касу продуктового магазину, а ваш трирічний малюк вирішує дати вам шльопанця журналом з вітрини, тому що ви відмовили йому купити шоколадний батончик. Учора він змив в унітаз великий фрагмент пазла, що, звісно, призвело до засмічення. Цей список можна було б продовжити. В якийсь момент у вас виникає запитання, як так вийшло, що ваш милий хлопчик перетворився на такого нестерпного маленького розбійника!

Не варто надто перейматися з цього приводу. Адже як тільки ви зрозумієте, чому діти проявляють подібну поведінку, ви зможете скористатись відносно простими стратегіями, щоб розкрити їх позитивні сторони характеру.

Add a comment

Читати далі: Як взаємодіяти із зухвалою дитиною

   

Сторінка 14 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/