Головна

Зустріч католицьких єпископів двох обрядів в Україні

Субота, 29 листопада 2008, 23:38

На побажання Святішого Отця Венедикта XVI, яке Папа висловив під час візиту ad limina єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні і Української Греко-Католицької Церкви, започатковано регулярні зустрічі католицьких єпископів двох обрядів. Перша така зустріч відбулася 28 листопада 2008 р. у Реколекційному Центрі Української Греко-Католицької Церкви в селищі Брюховичах біля Львова. Делегацію єпископів східного обряду очолював Верховний Архиєпископ Києво-Галицький кардинал Любомир Гузар, а делегацію єпископів латинського обряду - Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

Add a comment

Читати далі: Зустріч католицьких єпископів двох обрядів в Україні

 

Листи кардиналів Любомира Гузара та Мар’яна Яворського у зв’язку з початком служіння нового римо-католицького Митрополита в Україні

Субота, 29 листопада 2008, 23:36

Глава Української Греко-Католицької Церкви кардинал Любомир Гузар в листі до Митрополита-емерита Римо-Католицької Церкви в Україні кардинала Мар'яна Яворського пояснив, що його відсутність на інгресі нового Архиєпископа-митрополита Мечислава Мокшицького до Львівської латинської катедри була зумовлена участю у відзначенні в місті Києві на державному рівні 75-ліття Голодомору в Україні. Разом з тим, Блаженніший Любомир зазначив, що він хотів би бути у Львові, щоб привітати нового Митрополита, але понад усе - щоби належно попрощатися з Його Еміненцією, незалежно від того, де кардинал Яворський буде в майбутньому перебувати.

Add a comment

Читати далі: Листи кардиналів Любомира Гузара та Мар’яна Яворського у зв’язку з початком служіння нового римо-католицького Митрополита в Україні

 

Вшанування мощей покровителя українського народу св. Йосафата Кунцевича

Субота, 29 листопада 2008, 23:01

25 листопада в день памяті святого священомученика Йосафата Кунцевича, у каплиці чоловічого монастиря «Воплоченого Слова» при парафії святих Кирила і Методія у Крихівцях-Долині, відбулося загальне (публічне) вшанування мощей святого, які адміністратор парафії о. Йосафат Бойко, ВС, привіз з Риму, де мощі перебувають у базиліці св. Петра.

У каплиці знаходяться мощі першого ступеня 14 святих, які виставляються для загального вшанування у дні пам'яті святих протягом літургійного року. До першого ступеня належать частинки з тіл святих (переважно з костей - "ex ossibus"). До другого ступеня мощей належать речі користовані святими (наприклад, вервиця чи біблія) і до третього - тканина, яка доторкалась тіла чи костей святого і яка переважно розповсюджується з різними іконками чи образками.

Add a comment

Читати далі: Вшанування мощей покровителя українського народу св. Йосафата Кунцевича

   

В Одесі відбувся круглий стіл «Ліки солідарності»

Субота, 29 листопада 2008, 22:57

27 листопада в дитячому реабілітаційному центрі «Будинок з Ангелом» відбувся круглий стіл «Ліки солідарності» за участю громадських і релігійних організацій, людей, що займаються реабілітацією, з обмеженими фізичними і розумовими можливостями. Круглий стіл відбувся у рамках соціального тижня "На шляху до солідарності українського суспільства", що днями проходить в Одесі. У зустрічі взяли участь представники релігійних організацій м. Одеси, члени громадських організацій, а також заступник начальника Управління соціальнї праці Одеської міської ради Регіни Анатоліївни Миколаєвої. Учасники круглого столу говорили про проблеми людей з обмеженими можливостями, про питання подолання барьерності. Зокрема, пані Миколаєва проінформувала присутніх про дії міських властей, направлені на подолання барьерності в Одесі. Вона також звернулася до присутніх на зустрічі студентів одеських ВУЗів чуйніше відгукуватися на потреби людей із обмеженими можливостями.

Add a comment

Читати далі: В Одесі відбувся круглий стіл «Ліки солідарності»

 

За "від голоду конаючих братів" УГКЦ молилася ще у 1933 році

П'ятниця, 21 листопада 2008, 10:02


У суботу, 22 листопада, Українська Греко-Католицька Церква, разом із іншими Церквами та релігійними організаціями України, буде торжественно поминати невинні жертви трагічного Голодомору 1932-33 років. Зібрані на своєму Митрополичому Синоді 29-30 жовтня цього року, єпископи УГКЦ постановили "підтримати та всебічно сприяти належному проведенню відзначення 75-ти річчя Голодомору в Україні, широко залучивши до цього можливості наших парафій".

У свою чергу, листом до всіх отців-душпастирів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, доручив священнослужителям відзначення 75 річниці Голодомору "належно провести на парафіяльному рівні та взяти участь у офіційних місцевих відзначеннях". У рамках поминальних днів у всіх парафіях УГКЦ буде відслужено заупокійні Святі Літургії та панахиди з відповідними проповідями. Також запропоновано організувати походи на могили покійних, провести траурні академії, запалення свічок у вікнах тощо. У ці дні серед вірних Церкви буде поширено Пастирський лист Митрополита Андрея (Шептицького) та єпископату УГКЦ з проханням про поміч голодуючим на Великій Україні.

Add a comment

Читати далі: За "від голоду конаючих братів" УГКЦ молилася ще у 1933 році

   

Сторінка 100 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/